Acasă Eveniment Descinderi DIICOT și DNA la TAROM

Descinderi DIICOT și DNA la TAROM

-

Descinderi ale procurorilor DIICOT și DNA au loc, miercuri după amiază, la sediul companiei aeriene TAROM, în contextul scandalului declanșat prin demiterea Mădălinei Mezei de la conducerea companiei.

Descinderile vin în ziua în care o scrisoare semnată de pilotul Valentin Gvinda scoate la iveală principalele probleme cu care se confruntă compania aeriană.
În scrisoare, pilotul sesizează Consiliul de Administratie că TAROM se confruntă cu un personal subdimensionat care ar putea duce la producerea unor evenimente aviatice majore. Tot el scrie că pierderile estimate ale companiei pe 2019 sunt, de fapt, duble, iar DNA ar fi intrat pe fir în ceea ce privește achiziția unor avioane.

Mădălina Mezei a acuzat că ministrul interimar al Transporturilor, Răzvan Cuc, i-ar fi cerut să țină la sol mai multe avioane în ziua moțiunii de cenzură, astfel încât unii parlamentari să nu poată ajunge la București pentru votul din Parlament.
Ulterior, Mădălina Mezei a fost chemată la DNA, pentru a da declarații în calitate de martor într-un dosar deschis de procurorii anticorupție pe această temă.
În acest context, premierul demis Viorica Dăncilă a dispus trimiterea Corpului de control al prim-ministrului la Ministerul Transporturilor şi la Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM SA, „în scopul clarificării aspectelor manageriale semnalate de mass-media”.

ȘTIRI VIDEO GdS

Liberalii vor Corpul de Control al premierului la SJU Craiova

Liberalii doljeni acuză autorităţile judeţene că nu se preocupă de soarta Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova. Într-o conferinţă de presă susţinută duminică,...