27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentO minoră a anunţat la "Telefonul Copilului" că vrea să se sinucidă

O minoră a anunţat la „Telefonul Copilului” că vrea să se sinucidă

O minoră a sunat, joi noapte, la Telefonul Copilului şi a spus că vrea să se sinucidă. Aceasta i-a spus psihologului asociaţiei că are motive să recurgă la acest gest. Poliţiştii Capitalei au identificat-o pe minora de 17 ani ani şi s-au deplasat la faţa locului. Fata era într-o stare de somnolenţă după ce a înghiţit mai multe pastile.

Potrivit Poliţiei Capitalei, în seara de 12 septembrie, Poliţia Capitalei a fost anunţată de Asociaţia Telefonul Copilului că la acel moment se aflau în legătură telefonică cu o minoră, care le-a spus că vrea să moară, că are motive să recurgă la un gest care să conducă la acest final. Psihologul care a interacţionat cu fata a reuşit să o menţină în convorbire, timp în care a anunţat şi Poliţia. Imediat au fost mobilizate mai multe echipe şi au fost demarate verificări pentru identificarea locaţiei în care se afla minora.

În timp ce discuţia cu fata de 17 ani continua, poliţiştii Capitalei au identificat o primă adresă şi au fost obţinute date cu privire la imobilul unde se putea afla minora.

„S-a ajuns la un bloc situat pe raza Sectorului 4. Au fost efectuate verificări în imobil, iar poliţiştii din teren au identificat o adresă, posibil cea unde s ar fi aflat fata care a sunat la Telefonul Copilului. Au bătut cu putere în uşă, moment în care cei aflaţi în call center le-au confirmat că este locaţia corectă, pentru că pe fondul convorbirii s-au auzit bătăile în uşă. Nu a fost necesară pătrunderea în forţă pentru că tânăra a deschis. Era conştientă, somnolentă şi într-o stare de sănătate precară”, mai arată poliţia.

Minora are 17 ani şi înghiţise mai multe pastile

În căutarea fetei au fost implicaţi poliţişti din 3 sectoare ale Capitalei, întreaga operaţiune fiind încheiată în aproximativ 45 de minute. Minora a fost transportată cu ambulanţa la spital,deoarece înghiţise mai multe pastile, unde a rămas în grija medicilor.

Ce este Telefonul Copilului :

Asociaţia Telefonul Copilului este o organizaţie neguvernamentală, non-profit, al carei scop este acela de a proteja copiii împotriva oricărei încercari de încalcare a drepturilor lor, împotriva oricarei forme de abuz. 

Serviciile oferite de către Telefonul Copilului 116 111 sunt următoarele:

• Informare cu privire la promovarea şi respectarea drepturilor copiilor
• Consiliere cu privire la promovarea şi respectarea drepturilor copiilor
• Îndrumare către instituţiile în măsură să acorde asistenţa necesară
• Urmărirea modului de soluţionare a cazurilor
• Monitorizarea respectării drepturilor copilului în urma cazurilor înregistrate şi informarea instituţiilor abilitate cu privire la problemele întâmpinate de copii

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS