17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCondamnaţi pentru furt din casa unei familii decedate într-un accident

Condamnaţi pentru furt din casa unei familii decedate într-un accident

Cei trei tineri din Maglavit, acuzaţi că au spart casa unei familii care a decedat în urma unui accident rutier, au fost condamnaţi la Judecătoria Calafat. Instanţa a hotărât ca cei doi inculpaţi minori să fie asistaţi pe o perioadă de 6 luni. Al treilea inculpat, de 23 de ani, a fost condamnat la un an şi şapte luni de închisoare cu executare. Hotărârea instanţei a fost atacată cu apel, Curtea de Apel Craiova urmând să dea o sentinţă definitivă.

În urmă cu aproape un an, în octombrie 2018, membrii familiei Bîcu, din comuna Maglavit, şi-au pierdut viaţa într-un tragic accident de circulaţie. Accidentul s-a produs pe DN 56, în apropiere de Calafat. Poliţiştii doljeni au stabilit că, în timp ce conducea un Audi Q7, Laurenţiu Bîcu a pierdut controlul direcţiei şi a intrat în remorca unui tir oprit pe partea dreaptă a şoselei.

În urma accidentului şi-au pierdut viaţa cei doi copii ai bărbatului, un băiat de zece ani şi o fată de 14 ani, dar şi prietena acestuia, Monica Pîrlogescu, de 38 de ani, din Maglavit, toţi pasageri în autoturismul Audi Q7. Laurenţiu Bîcu era cel mai mare fermier din comuna Maglavit, iar prietena sa, Monica Pîrlogescu, lucra ca educatoare în municipiul Calafat.
În aceeaşi noapte, casa familiei Bîcu era spartă de persoane necunoscute. Poliţiştii doljeni au susţinut atunci că, cel mai probabil, hoţii au intrat în casă după ce au aflat că Laurenţiu Bîcu şi familia sa şi-au pierdut viaţa într-un accident rutier.

Au spart casa după ce au aflat că familia Bîcu a decedat

În urma anchetei, procurorii din Calafat au stabilit că, într-adevăr, hoţii au spart casa după ce au aflat despre tragicul accident. Este vorba de doi minori de 16 şi 17 ani şi de un tânăr de 23 de ani, toţi din Maglavit.

„La un moment dat, cei trei inculpați au aflat din zvon public că numitul B.L., o persoană cu posibilități financiare, a fost implicat într-un eveniment rutier în care a decedat împreună cu membrii familiei sale. Cunoscând că numitul B.L. deține o societate agricolă și posedă sume importante de bani și obiecte de valoare, profitând de faptul că acesta decedase, s-au hotărât să profite de această situație și să pătrundă în locuința acestuia de pe raza comunei Maglavit, de unde să sustragă bani și bunuri“, au reţinut anchetatorii.

Ulterior, cei trei inculpaţi au spart uşa imobilului şi au furat un laptop, două tablete, trei ceasuri și 15 parfumuri, bunuri în valoare de 7.267 de lei.
Cei trei inculpaţi au fost identificaţi destul de uşor de oamenii legii, mai ales că au fost surprinşi de sistemul de supraveghere al imobilului.
„Pe baza acestor imagini, dar și prin activități specifice muncii de poliție, au fost depistați autorii infracțiunii de furt“, au mai reţinut procurorii.

Inculpatul major face puşcărie

Cei trei inculpaţi au fost arestaţi preventiv pe 22 octombrie 2018, iar după o lună au şi fost trimişi în judecată pentru furt calificat. Cei trei inculpaţi şi-au recunoscut faptele, iar în mai, după câteva termene de judecată, au fost condamnaţi.
Instanţa a stabilit ca inculpaţii minori să fie asistaţi zilnic pe o perioadă de şase luni sub supravegherea Serviciului de Probaţiune Dolj.

În schimb, Costinel Stroie, inculpatul major, a fost condamnat la un an şi patru luni de închisoare pentru furt calificat. Instanţa a dispus revocarea suspendării a două pedepse primite de inculpat în alte două dosare. Este vorba de un dosar de lovire şi un altul de tulburarea ordinii şi liniştii publice. Dacă în primul a fost condamnat la 4 luni de închisoare cu suspendare, în al doilea a primit o pedeapsă de 4 luni şi 20 de zile de închisoare. După contopirea celor trei pedepse, inculpatul a fost condamnat la un an şi şapte luni de închisoare.

Hotărârea instanţei a fost atacată cu apel de procurorii din Calafat, dar şi de Costinel Stroie. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Curţii de Apel Craiova. Instanţa a stabilit primul termen de judecată pentru 14 octombrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS