24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljReţinuţi pentru spargerea locuinţei familiei decedate într-un tragic accident de circulaţie

Reţinuţi pentru spargerea locuinţei familiei decedate într-un tragic accident de circulaţie

Poliţiştii doljeni au reţinut, duminică, trei persoane suspectate că au spart casa unei familii din localitatea doljeană Maglavit, care a decedat în urma unui accident rutier produs sâmbătă noapte, în apropiere de municipiul Calafat.
Este vorba de trei tineri din Maglavit, doi fiind minori de 16, respectiv 17 ani.
Duminică dimineaţă, în jurul orei 5.00, un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că locuinţa fratelui său, Laurenţiu Bîcu, a fost spartă de persoane necunoscute, care au sustras mai multe bunuri.
Laurenţiu Bîcu, de 47 de ani, din Maglavit, a murit sâmbătă noapte, în jurul orei 22.30, în urma unui accident produs pe DN 56, în apropiere de Calafat. Poliţiştii doljeni au stabilit că, în timp ce conducea un Audi Q7, Laurenţiu Bîcu a pierdut controlul direcţiei şi a intrat în remorca unui tir oprit pe partea dreaptă a şoselei. În urma accidentului şi-au pierdut viaţa cei doi copii ai şoferului, un băiat de zece ani şi o fată de 14 ani, dar şi prietena acestuia, Monica Pîrlogescu, de 38 de ani, din Maglavit, toţi pasageri în autoturismul Audi Q7. Laurenţiu Bîcu era cel mai mare fermier din comuna Maglavit, iar prietena sa, Monica Pîrlogescu, lucra ca educatoare în municipiul Calafat.
Tot sâmbătă noapte, casa familie Bîcu a fost spartă de persoane necunoscute. Potrivit oamenilor legii, cel mai probabil hoţii au intrat în casă după ce au aflat că Laurenţiu Bîcu şi familia sa şi-au pierdut viaţa într-un accident rutier.

Spargere dată de un tânăr şi doi minori

Întrebaţi despre acestă situaţie, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj au precizat pentru GdS, duminică, că a fost întocmit un dosar pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, dar şi că există un cerc de suspecţi.
Luni, oamenii legii au anunţat că i-au reţinut pe suspecţi, aceştia fiind trei tineri cu vârstele cuprinse între 16 şi 23 de ani, toţi din Maglavit.
„În cursul zilei de ieri (duminică – n.r.), 21 octombrie, poliţiştii doljeni au reţinut, pentru 24 de ore, trei tineri din localitatea Maglavit. Aceştia ar fi profitat de faptul că o familie formată din patru persoane a decedat într-un tragic accident de circulaţie şi ar fi pătruns în locuinţa acesteia, de unde ar fi sustras bunuri în valoare de 7.200 de lei. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate de poliţişti“, au precizat oamenii legii.
Mai exact, cei trei tineri, doi fiind minori, de 16 şi, respectiv 17 ani, au forţat uşa locuinţei familiei Bîcu şi au furat un laptop, două tablete, trei ceasuri bărbăteşti şi mai multe parfumuri. Valoarea totală a prejudiciului a fost estimată la suma de 7.200 lei.
După ce au fost audiaţi, cei trei tineri au fost reţinuţi pe o perioadă de 24 de ore şi duşi în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj. Oamenii legii au mai precizat că cei trei suspecţi urmează să fie duşi la instanţa de judecată cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile. Cei trei tineri sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

 Furtul calificat

Potrivit legii, luarea unui bun mobil din posesia altuia, fără consimţământul acestuia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept, se pedepseşte cu închisoarea de la șase luni la trei ani sau cu amendă. Furtul calificat reprezintă furtul comis în mai multe împrejurări, cum ar fi pe timpul nopţii, de o persoană mascată, prin efracţie sau prin folosirea unei chei mincinoase ori prin scoaterea din funcţiune a sistemului de alarmă ori de supraveghere. Furtul calificat se pedepseşte cu închisoarea de la unu la cinci ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS