10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPolițiști audiați de procurorii SIIJ la Slatina

Polițiști audiați de procurorii SIIJ la Slatina

Procurori din cadrul Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție se află la Slatina, unde au audiaţi, ieri, mai mulți polițiști implicați în căutarea Alexandrei de la momentul anunțării dispariției sale și până la descinderile din 26 iulie 2019, la casa lui Gheorghe Dincă.

Mai mulți polițiști din Caracal au fost convocați pentru a da în fața procurorilor explicații privind modul cum au acționat începând din seara zilei de 24 iulie, când părinții Alexandrei Măceșanu au anunțat că fata lor a plecat, în jurul orei 10,00, din Dobrosloveni, cu o mașină de ocazie, și nu a mai revenit, și până în dimineața de 26 iulie 2019, când zeci de polițiști au descins în curtea lui Gheorghe Dincă. Între cele două momente s-au produs – după cum au constatat deja alte câteva instituții de control care au efectuat la nivelul județului Olt anchete administrative – mai multe nereguli, efectul final fiind acela că la Alexandra s-a ajuns prea târziu.

Explicaţii legate de întârziere

Audierile au loc la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. Polițiștii vor avea de dat explicații cu privire la întârzierea demarării căutărilor în acest caz, dar și cu privire la „bâjbâielile“ din ziua căutărilor. Alexandra, o copilă de numai 15 ani, trebuia să fie pentru polițiști un minor care trebuie căutat de îndată, pentru că existau circumstanțe alarmante, așa cum cere procedura, părinții declarând că fata nu a lipsit niciodată de acasă și că nu obișnuiește să închidă telefonul. Printre cei anchetați în acest caz se va afla și Violeta Mirea, șefa Secției de Poliție Rurală Osica de Sus, secție care avea în subordine Postul de Poliție Dobrosloveni.

Violeta Mirea a fost chiar anunțată de șeful de post că părinții unei minore au anunțat dispariția acesteia, însă l-a sfătuit să le spună părinților să revină a doua zi. Explicații va avea de dat și superiorul său, fostul șef al Poliției Caracal, dar și soțul Violetei Mirea (în fapt, pentru că în acte sunt divorțați), Nicolae Mirea. Acesta a înregistrat un dosar de dispariția la Poliția Caracal de-abia după apelul telefonic al Alexandrei la 112, pentru ca doar în după-amiaza zilei de 25 iulie 2019, și la solicitarea procurorului, să se înregistreze dosarul de lipsire de libertate și la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal.

Toată lumea la vorbitor

Explicații dau și polițiștii Florentin Neagoe și Constantin Pistol, cei care au stat de vorbă cu Alexandra în timp ce fata era sechestrată în casa lui Dincă, unul chiar de pe telefonul personal, și deși fata le-a oferit foarte multe indicii despre locul în care se află, nu s-a reușit identificarea adresei decât aproape de miezul nopții, cu sprijinul aparaturii Direcției de Operațiuni Speciale, care a localizat telefonul de pe care a apelat Alexandra.

Procurorul de la Craiova, luat şi el la întrebări

Procurorii SIIJ vor sta de vorbă, în cursul acestei anchete, însă nu joi, și cu procurorul DIICOT Craiova, Liviu Voiculescu, cel care a preluat cazul după descinderile din curtea lui Gheorghe Dincă, conexând dispariția Alexandrei cu dosarul de dispariție al Luizei Melencu. Procurorul va trebui să explice de ce în aproape două luni de instrumentare a cazului Luizei nu a reușit nici măcar identificarea proprietarului mașinii a cărei fotografie o avea în dosar și pe care a furnizat-o polițiștilor și procurorilor din Caracal, joi, 25 iulie 2019. În total, implicați în căutarea fetei în intervalul 24-26 iulie 2019 au fost, conform rapoartelor oficiale, peste 30 de polițiști și procurori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS