13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Acasă Eveniment UPDATE Craiova: Percheziţii pe strada Bucovăţ (VIDEO)

UPDATE Craiova: Percheziţii pe strada Bucovăţ (VIDEO)

0
UPDATE Craiova: Percheziţii pe strada Bucovăţ (VIDEO)

UPDATE: Procurorii DIICOT spun că acţiunea a avut ca scop destructurarea unei grupări care se ocupă cu infracţiuni cu carduri de credit în Mexic, SUA şi România.

„Există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2012, a fost constituit un grup infracțional organizat, format din cetăţeni români și mexicani, care a acționat pe teritoriul României, Mexicului, S.U.A. precum și a altor state, în ceea ce privește comiterea de fraude prin sisteme informatice şi mijloace de plată electronice (clonare de carduri), trafic de migranți pe ruta România – Mexic – SUA şi spălare a banilor.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reținut faptul că liderul grupării a coordonat întreaga activitate  infracţională din Mexic, unde  deține, prin intermediul unor persoane interpuse, mai multe societăți comerciale, unele specializate în achiziționarea și montarea de bancomate pe teritoriul acestui stat și asigurarea mentenanței acestora”, au explicat anchetatorii.

Activitatea infracțională a constat în instalarea de sisteme de tip ,,skimming” pe diferite bancomate, din localități situate pe litoralul mexican și frecventate de foarte mulți turiști străini, în vederea copierii datelor informatice conținute de cardurile introduse în acestea, și ulterior utilizării lor în mod fraudulos în scopul retragerii sumelor de bani conținute.

Craioveanul Sorinel Constantin Marcu, ucis de garda de corp a liderului grupării

Procurorii DIICOT mai spun că Sorinel Constantin Marcu, un craiovean de 44 de ani, a fost ucis în Mexic după o serie de divergenţe cu liderul grupării.

„În cursul anului 2018, pe fondul unor divergențe existente cu un fost membru al grupării  care avea rolul de a supraveghea derularea în condiții de siguranță a activităților infracționale, liderul grupării a dispus șantajarea membrilor familiei acestuia.

La data 02.04.2018, persoana vătămată a fost înjunghiată într-un loc public din orașul Cancun, la comiterea faptei participând patru membri ai grupării.

Ulterior, la data de 11.06.2018, în timp ce victima se afla pe raza aceleiași localități, la bordul autoturismului său, fiind însoțit de o altă persoană,  a fost împușcat de o persoană care asigura paza liderului grupării, au mai explicat anchetatorii.

Ştire iniţială:

Zeci de jandarmi fac în acestă dimineaţă mai multe percheziţii în municipiul Craiova. Echipaje de jandarmi sunt la acestă oră şi pe strada Bucovăţ. Potrivit unor surse judiciare, este vorba de o acţiune coordonată de un procuror al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism(DIICOT). Până la acestă oră, aceştia din urmă nu au comunicat câte persoane sunt vizate, dar şi ce fapte li se impută suspecţilor.