13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăAdvertorialeCele mai populare cărți din 2021, conform Goodreads

Cele mai populare cărți din 2021, conform Goodreads

Goodreads este cea mai mare platformă din lume unde cititorii evaluează și recenzează cărți. Poți urmări cărțile pe care vrei să le citești, să participi la provocări și să primești recomandări personalizate. Goodreads găzduiește anual „Readers Choice Awards”, iar la jumătatea anului platforma anunță și care sunt cele mai populare cărți noi printre cei 125 de milioane de membri.

Cele mai populare cărți din 2021 alese de Goodreads sunt atât ficțiune, cât și non-ficțiune, alese pentru frecvența cu care au fost adăugate în categoria „Vrei să citești” de către cititori. Goodreads a eliminat orice carte sub un rating de 3,5 stele și fiecare a trebuit să fie publicată în 2021 pentru a fi luată în considerare.

Fie că sunteți în căutarea unei noi opere de la un autor adorat sau vrei să citești non-ficțiune în timp util, aceste cărți au fost cele mai populare printre membrii Goodreads în prima jumătate a anului 2021.

Cărți 2021: „Cele patru vânturi” de Kristin Hannah

Kristin Hannah este cunoscută pentru romanele ei istorice de ficțiune sfâșietoare și incitante. „Cele patru vânturi” are loc în Texas în 1934 în timpul Marii Depresii și a unei secete de neconceput. Elsa trebuie să facă alegerea dintre a rămâne și a lupta pentru pământul ei, casa ei și comunitatea ei sau să își încerce norocul și să se îndrepte spre California în speranța unei vieți mai bune. Aceasta este o poveste despre căutarea Visului american, una a unei călătorii dureroase și șocante care este probabil să scoată lacrimi de la mulți cititori.

Cărți 2021: „Apotecarul pierdut” de Sarah Penner

Aceasta este o ficțiune istorică care amestecă fantezie și mister pentru a aduce la viață o apotecară feminină din Londra din anii 1700. Vechiul farmacist distribuie otrăvuri pentru a ajuta femeile să se elibereze de cei care le-au făcut nedreptăți. În 1791, o tânără fată caută ajutorul femeilor din medicină, stimulând un șir intens de evenimente care dezvăluie secretele multor femei pe care medicul le-a ajutat. Când o femeie descoperă o fiolă veche lângă râu, începe să descopere „crimele apotecarului”, scoțând la iveală poveștile femeilor de-a lungul a câteva secole.

Cărți 2021: „The Push” de Ashley Audrain

„The Push” este un thriller care cere să fie citit într-o singură ședință. Blythe era hotărâtă să fie mama pe care nu a avut-o niciodată – dar se luptă când fiica ei începe să se comporte diferit, posedând o calitate vag sinistră pe care nimeni altcineva nu o remarcă în afară de Blythe. Când se naște fiul lui Blythe, ea are legătura maternă fericită la care spera mereu, până când viața pe care și-a imaginat-o se schimbă într-o clipă.

Cărți 2021: „Klara și Soarele” de Kazuo Ishiguro

În 2017, Kazuo Ishiguro a câștigat Premiul Nobel pentru literatură, iar „Klara și Soarele” este primul său roman de la distincție. Amplasat în viitorul apropiat, „Klara și Soarele” explorează condiția umană prin Klara, un prieten artificial. Klara este AI și înțelege cu profunzime profunzimea emoției umane în timp ce privește prin vitrina magazinului și așteaptă ca un client să o aleagă într-o zi. Această carte este dulce, captivantă și subtil de frumoasă, explorând legătura, pierderea și dragostea într-o operă speculativă științifico-fantastică.

Cărți 2021: „Biblioteca din Paris” de Janet Skeslien Charles

Acest roman istoric de ficțiune se bazează pe povestea puțin cunoscută, dar adevărată, a bibliotecarilor din cel de-al doilea război mondial de la Biblioteca Americană din Paris. Începe în 1939, unde tânărul bibliotecar Odile se confruntă cu frica de a-și pierde biblioteca în timp ce naziștii îi invadează orașul. În 1983, Lily este o adolescentă din Montana, al cărei proiect școlar o determină să-și intervieveze vecina franceză, descoperindu-și trecutul misterios și secretul care îi poate conecta. Acesta nu este un roman de război, ci o piesă descriptivă și profund intrigantă de ficțiune istorică.

Cărți 2021: „Malibu Rising” de Taylor Jenkins Reid

Această carte are loc în timpul unei petreceri epice, pe parcursul a 24 de ore, care schimbă viața și istoria familiei a patru frați celebri. Împreună, sunt o fascinație pentru lume, copii ai legendarei rockstar Mick Riva. Toți așteaptă cu nerăbdare petrecerea lor anuală din diferite motive, cu excepția Ninei, recent abandonată de soțul ei și ieșită din lumina reflectoarelor. Până dimineața, casa va fi în flăcări, dar înainte de aceasta secretele familiei vor ieși la suprafață.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS