16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiSistem schimbat şi în Divizia A1. SCMU Craiova va debuta pe 6 noiembrie

Sistem schimbat şi în Divizia A1. SCMU Craiova va debuta pe 6 noiembrie

Mai avem de aşteptat până la primul meci oficial de volei din noul sezon! Dacă în acest weekend era programată prima etapă din campionatul 2020/2021, lucrurile au luat o întorsătură notabilă. Astfel, startul campionatului a fost amânat pentru începutul lunii noiembrie, mai exact pe datele 6-8, iar echipele angrenate în Divizia A1 vor fi împărţite în mai multe grupe de câte trei.

Vicecampioana României, SCMU Craiova, avea programată în această sâmbătă duelul cu Ştiinţa Bucureşti, din prima etapă. Acum, după modificările aferente, clubul din Bănie va disputa primele meciuri oficiale la începutul lunii noiembrie, cu CSU Braşov şi Câmpia Turzii, în primul turneu al campionatului.

Teste negative, dornici de muncă

Tehnicianul Craiovei, Dănuţ Pascu, a vorbit pentru GdS despre startul campionatului şi despre situaţia la echipă în momentul de faţă. Voleibaliştii din Bănie au primit testele negative de fiecare dată, iar acum sunt pregătiţi şi nerăbdători până la primul joc.

„Vom avea un nou sistem competiţional, pe turnee. Primul dintre ele va avea loc în perioada 6-8 noiembrie şi ne vom duela cu CSU Braşov şi Câmpia Turzii. Întregul tur de campionat se va juca în acest sistem, pentru ca situaţia din retur să se stabilească în funcţie de evoluţia pandemiei. Vom putea organiza şi noi cel puţin un astfel de turneu, în Sala Polivalentă. Doar că deocamdată nu s-au stabilit locaţiile exacte.

Avem grijă foarte mare la reguli, la tot ce ţine de igienizarea mingilor, a noastră, la folosirea sălii de forţă. Respectăm regulile sanitare tocmai pentru a nu întâmpina probleme. Am efectuat şi până acum mai multe teste şi am trecut cu bine de toate, întreg lotul e negativ. Vom face teste obigatoriu şi cu 48 h înainte de fiecare meci. Pregătirea a decurs foarte bine. Până acum nu au fost probleme de sănătate, iar acest lucru ne bucură. Cu toţii au răspuns bine la solicitări, atmosfera este bună, entuziasmul este mare şi pot spune că toată lumea este nerăbdătoare să înceapă jocurile”, a spus Dănuţ Pascu.

Luptă în patru şi în acest an

La fel ca şi în sezonul precedent, patru echipe emit pretenţii şi în acest an: Arcada Galaţi, SCMU Craiova, Dinamo şi Zalău. Dănuţ Pascu este de părere că prima şansă la titlu o are Dinamo de această dată şi a mărturisit care este primul obiectiv al echipei.

„Anul trecut echipa a avut un parcurs foarte bun, am jucat peste aşteptările tuturor. Suntem pe locul 4 ca buget şi plecăm de la ideea că obiectivul nostru este accederea în primele patru formaţii şi, implicit, calificarea în cupele europene. La ora actuală, Dinamo este favorită la titlu în acest sezon. Şi-au adus jucători de mare valoare, iar bugetul este foarte mare. Galaţiul este aceeaşi echipă bună, care în fiecare an emite pretenţii la titlu. Noua echipă din Zalău, care la început a spus că se bazează doar pe români, a ajuns să aibă în lot doar şase sportivi autohtoni. Deci, aceste trei echipe şi cu noi se vor lupta la un loc cât mai bun în clasament. De la locul cinci în jos, nu cred că se pot emite pretenţii”, a adăugat tehnicianul Craiovei.

SCMU Craiova atacă noul sezon în următoarea formulă: Cristian Bartha, Ionuţ Teleleu, Ştefan Purcaru, Laurenţiu Lică, Andrei Grigoraş, Ştefan Kovacevic, Robert Călin, Ştefan Lupu, Andrei Cîrlogănescu, Marelic Marino, Ewoud Gommans, Suson Silviu, Andrei Georgescu şi Sergio Diaconescu.

Citeşte şi: LNBM va debuta pe 30 octombrie, fără modificări importante de format

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS