20.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisMitu și Bulgaru, în optimi la Trnava și Buenos Aires! Victor Cornea merge bine în Portugalia

Mitu și Bulgaru, în optimi la Trnava și Buenos Aires! Victor Cornea merge bine în Portugalia

Tenismenii români trec printr-o perioadă foarte bună pe final de an, iar rezultatele înregistrate în ultima vreme sunt destul de bune. Andreea Mitu se află în acest moment în optimi la Trnava (Slovacia), în timp ce compatrioata sa, Miriam Bulgaru, se află în aceeași fază a competiției, doar că în Argentina, la Buenos Aires. De asemenea, Victor Cornea face pereche cu Philipp Oswald în Portugalia, la Maia, acolo unde sunt calificați deja în sferturi.

Andreea Mitu s-a calificat, marţi, în optimile de finală ale turneului ITF de al Trnava, după ce a dispus de slovaca Renata Jamrichova cu 6-3, 4-6, 6-4. Mitu (32 ani, 226 WTA) s-a impus după mai bine de două ore de joc (2 h 09 min) în faţa unei adversare de doar 16 ani, aflată pe locul 768 în lume. Jamrichova, campioană la dublu junioare la Australian Open anul acesta, a reuşit 12 aşi, în timp ce Mitu a încheiat cu 4, fiecare făcând câte 6 duble greşeli. În optimi, Mitu o va înfrunta pe câştigătoarea dintre Ghergana Topalova (Bulgaria/N.5) şi Elena Milovanovic (Serbia).

Miriam Bulgaru este deja în optimi la Buenos Aires, după ce a trecut de rusoaica Amina Anşba cu 6-3, 6-4. Bulgaru (25 ani, 201 WTA) a avut nevoie de aproape două ore de joc (1 h 55 min) pentru a o învinge pe Anşba (24 ani, 377 WTA). Românca o învinsese pe Anşba şi la prima lor confruntare, în 2021, la Otocec (Slovenia), cu 6-4, 6-4, în primul tur. Bulgaru şi-a asigurat un cec de 2.000 de dolari şi 15 puncte WTA, iar în optimi o va înfrunta pe argentinianca Julia Riera (21 ani, 163 WTA), a şaptea favorită.

Victor Cornea se apropie de fazele finale

Perechea româno-austriacă Victor Vlad Cornea/Philipp Oswald s-a calificat, marţi seară, în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de tenis challenger de la Maia (Portugalia), după 6-2, 2-6, 10-5 cu olandezii Mats Hermans/Ryan Nijboer. Cornea şi partenerul său, favoriţii numărul doi ai probei, s-au impus după o oră şi 24 minute.

În sferturi, Cornea şi Oswald vor juca împotriva perechii Humoiun Sultanov (Kazahstan)/Volodimir Ujîlovski (Ucraina), victorioasă cu 4-6, 6-2, 10-7 în faţa cuplului româno-rus Filip Cristian Jianu/Alexei Vatutin.

Cornea şi Oswald şi-au asigurat un cec de 1.420 de euro şi 20 de puncte ATP la dublu.

Citește și: România are, din nou, patru jucătoare în Top 100! Vezi clasamentul WTA!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS