14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisRoger Federer, omagiat la Wimbledon pe terenul central

Roger Federer, omagiat la Wimbledon pe terenul central

Roger Federer, retras anul trecut din activitatea competiţională, a fost omagiat marţi la Wimbledon, imediat înainte de startul meciurilor de pe terenul central.

În costum crem şi cu cravată de culoare închisă, însoţit de soţia sa Mirka, de părinţii săi şi de antrenorul său dintotdeauna, Severin Luthi, Federer şi-a făcut apariţia în tribune la ora locală 13:27, când Loja Regală era deja plină, notează L’Equipe.

Cei prezenţi s-au ridicat pentru a-l saluta pe Federer, care tocmai îşi făcuse apariţia în Loja Regală de la Wimbledon. Elveţianul a avut apoi parte de o lungă ovaţie, întreruptă doar atunci când Prinţesa de Wales, prezentă alături de el, i-a propus să se aşeze pentru a face loc jocului şi campioanei en titre, Elena Rîbakina.

Turneul englez a hotărât să-l onoreze marţi pe fostul număr 1 mondial, în calitatea sa de „jucătorul cel mai titrat la Wimbledon”, cu opt trofee cucerite aici (perfomanţă care poate fi egalată de Novak Djokovic la finalul ediţiei din acest an).

Ultimul meci al lui Federer la Wimbedon a avut loc în 2021, când şicanat de problemele la genunchi, a fost eliminat în semifinale de polonezul Hubert Hurkacz.

Citeşte şi: Box / SCMU Craiova s-a întors cu trei medalii de la Cupa României

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS