9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBox / SCMU Craiova s-a întors cu trei medalii de la Cupa României

Box / SCMU Craiova s-a întors cu trei medalii de la Cupa României

-

Antrenorul Ion Joiţa şi pugiliştii Mădălin Rădulescu (cadeţi), Raul Stănciulescu (cadeţi) şi Mario Boboc (seniori) au făcut cinste clubului SCMU Craiova la Cupa României, desfăşurată în weekendul trecut la Târgu Jiu. Trei dintre cei cinci sportivi craioveni prezenţi la competiţie şi legitimaţi la clubul din Bănie au obţinut medalii, iar rezultatele au mulţumit conducerea, dar şi în mare parte pe antrenorul Joiţa.

Mădălin Rădulescu (cadeţi) a obţinut bronzul la categoria 52 kg, în timp ce Raul Stănciulescu (cadeţi) a luat argintul la categoria grea. Cea mai strălucitoare medalie, cea de aur, a fost obţinută de către Mario Boboc la Cupa României de Seniori U22, la cat. 86 kg.

Joiţa acuză arbitrajul

Intervievat de GdS, antrenorul sportivilor olteni, Ion Joiţa, a explicat cu lux de amănunte ce s-a întâmplat la cele două competiţii şi a mărturisit că a fost viciere de rezultat într-o finală în care a participat un elev al său. Chiar şi în aceste condiţii, acesta este mulţumit de rezultate şi de evoluţia pugiliştilor pe care îi pregăteşte.

„SCMU Craiova a participat la Cupa României de cadeţi şi seniori U22 cu 5 sportivi, patru la cadeţi şi unul la seniori. Doi dintre cadeţi au pierdut din primele meciuri, aşa că am rămas cu trei, care au şi performat. Mădălin Rădulescu a luat medalia de bronz, la anul trece la juniori, dar mai are de învăţat. Apoi, Raul Stănciulescu a câştigat un meci cu un sportiv de la Dinamo, iar apoi a ajuns în finală. Acolo, a boxat cu un sportiv de la Năvodari. L-a bătut timp de trei reprize, trebuia numărat de cel puţin cinci ori. Nu s-a numărat, iar la final a fost desemnat învins sportivul meu. Incredibil, a fost viciere de rezultat! M-am supărat foarte tare, nu am avut ce să mai fac. Rezultatul era bătut în cuie. A rămas cu medalia de argint şi pot spune că a fost una muncită.

VEZI VIDEO!

În partea cealaltă, la Cupa de Seniori a participat Mario Boboc. Este un luptător bun, dur şi s-a şi observat acest lucru. A câştigat primul meci înainte de limită, în primul minut. În finală a boxat cu un pugilist de la Severin, campion naţional anul trecut, dar tot l-a bătut trei reprize şi a obţinut aurul. Per total sunt rezultate bune, iar conducerea este mulţumită de realizările noastre. În iulie nu mai avem competiţii. Va urma, apoi, Europeanul de juniori de la Ploieşti. SCMU Craiova va participa cu două sportive, una a Dorei Mustăţea şi una a mea. În august vor fi Campionatele Naţionale“, a declarat Ion Joiţa, pentru GdS.

Citeşte şi: Volei (m) / Continuă întăririle! Cubanezul Jimenez Scull a semnat cu SCMU Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Un șofer a murit după ce s-a răsturnat cu...

O cisternă cu etanol înmatriculată în Republica Moldova s-a...

ȘTIRI GdS