18.1 C
Craiova
sâmbătă, 8 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisPegula și-a demonstrat clasa și a revenit incredibil în duelul cu Irina Begu, de la Charleston

Pegula și-a demonstrat clasa și a revenit incredibil în duelul cu Irina Begu, de la Charleston

Irina Begu a fost foarte aproape de o victorie uriașă la Charlestone, împotriva favoritei principale, Jessica Pegula. Sportiva din România a pierdut un meci fără egal, care cu siguranță se va afla printre cele speciale din istoria tensiului mondial după desfășurarea sa. A fost 5-7, 6-4, 6-4 pentru Pegula la finele a două ore și 30 de minute, dar ceea ce s-a întâmplat pe parcursul partidei este, într-adevăr, spectaculos și face ca tenisul să fie unul dintre cele mai iubite și imprevizibile sporturi din lume.

Debut normal, continuare anormală

În primul set nu s-au întâmplat prea multe lucuri deosebite. Până la 4-4 au fost două break-uri, unul de fiecare, iar în momentul decisiv (n.r. – la scorul de 5-5) Pegula a câștigat, din nou, pe serviciul advers. A fost suficient pentru a-și asigura avantajul pe tabelă, scor 7-5.

Ceea ce s-a întâmplat în setul al doilea este greu de explicat și, totodată, greu de imaginat. La 1-0 la seturi și 4-0, în mod normal, este doar o chestiune de timp până ce jucătorul aflat la conducere închide și meciul. Doar că, de această dată, Irina Begu a realizat un adevărat miracol și, totodată, cea mai importantă și mai frumoasă revenire din cariera ei. Când totul părea că se duce de râpă, românca a „renăscut“ și a jucat de-a dreptul formidabil. Poate și pe un fond de relaxare, Pegula s-a văzut năucită de loviturile bine plasate ale Irinei și, de la 4-0, cum-necum s-a făcut 4-4. Mai mult de atât, șocul a fost prea mare pentru americancă, încât a cedat și următoarele două gameuri și, implicit, setul.

Roata s-a întors

Cu multe priviri vage și neînțelegătoare aruncate către antrenor, Jessica a clacat psihic și în debutul setului trei, dar a demonstrat, pe parcurs, că își merită locul din clasament. Cele șase game-uri consecutive câștigate de Begu s-au transformat în zece în startul decisivului, iar victoria se apropia și mai mult de sportiva din România. Incredibilul a continuat, Irina a realizat și al doilea break al setului trei, s-a distanțat la 4-0 și nimeni nu înțelegea ce se întâmplă în această dispută.

Imediat apoi s-a revenit în normal. După zece game-uri consecutive pierdute, Pegula s-a gândit că ar fi cazul să demonstreze că a rămas, totuși, pe teren și a revenit la fel de spectaculos. Din nou, acel 4-0 s-a arătat ca fiind un scor tare „periculos“, de această dată americanca întorcând rezultatul în favoarea sa. Două break-uri consecutive legate cu două servicii pe măsură au făcut ca scorul să fie egal, 4-4. Pegula a jucat incredibil și ultimele două game-uri ale meciului și a închis conturile cu 6-4.

Fiecare jucătoare a încheiat cu 4 aşi, dar Begu a comis 8 duble greşeli (Pegula doar una). Raportul mingilor direct câştigătoare (winners) a fost egal, 28-28, dar Begu a avut mai multe erori neforţate (32-23).

Irina Begu rămâne cu un cec de 9.340 de dolari şi 55 de puncte WTA.

Citește și: Irina Bara şi Sara Errani, calificate pe merit în sferturi la Bogota

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS