10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisNicholas Ionel, victorie frumoasă cu Trungelliti, la Girona

Nicholas Ionel, victorie frumoasă cu Trungelliti, la Girona

Jucătorul român Nicholas David Ionel (20 ani, 230 ATP) a reuşit, marţi seară, să se califice în optimile de finală ale turneului challenger de la Girona (Spania), dotat cu premii totale de 73.000 de dolari. Acesta a dispus de argentinianul Marco Trungelliti cu 3-6, 6-1, 7-5.

Ionel, autor a 7 duble greşeli în acest meci, a obţinut victoria după două ore şi 20 de minute. Aceasta a fost prima lor întâlnire directă.

După ce a cedat primul act fără a emite vreo pretenţie, jocul părea că decurge în favoarea argentinianului şi că ne vom îndrepta spre o victorie a lui Trungelliti. Doar că, Ionel a avut o revenire spectaculoasă în actul secund, pe care şi l-a adjudecat cu 6-1. Acesta a trimis, astfel, meciul într-un decisiv, iar încrederea lui crescuse considerabil. În setul trei, românul a condus cu 3-0, apoi sud-americanul a trecut la conducere, scor 5-4. Nicholas Ionel a câştigat ultimele trei ghemuri ale întâlnirii cu Trungelliti în stil de mare jucător şi astfel şi-a asigurat prezenţa în optimile de finală de la Girona.

Nicholas David Ionel şi-a asigurat un cec de 1.165 de euro şi 7 puncte ATP după succesul cu Trungelliti. În faza următoare, românul îl va întâlni în optimi pe spaniolul Jaume Munar (25 ani, 66 ATP), al doilea favorit.

Citeşte şi: Azi e ziua cea mare! Sorana dă peste Sabalenka în sfertul de neratat de la Miami

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS