17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisAna Bogdan și Jaqueline Cristian, primele românce în focurile de la Australian Open

Ana Bogdan și Jaqueline Cristian, primele românce în focurile de la Australian Open

Primul turneu de Grand Slam al anului debutează în noaptea de duminică spre luni, în direct pe Eurosport. În prima zi de concurs vom avea două românce pe ordinea de zi, Jaqueline Cristian și Ana Bogdan.

Organizatorii primului turneu de Grand Slam al anului au anunțat programul pentru prima zi de concurs la Australian Open 2023. Turneul major de la Melbourne se deschide cu un meci de gală între favorita numărul 3, Jessica Pegula, și Jaqueline Cristian, care va încerca să ajungă pentru a doua oară în turul al doilea la Australian Open, după ce a mai reușit asta în 2022.

Meciul dintre cele două jucătoare e programat primul pe Margaret Court Arena, de la ora 2, ora României. Cristian și Pegula nu s-au mai întâlnit până acum în circuit, astfel că duelul de luni va fi o premieră în circuit. Americanca Jessica Pegula a ajuns în sferturile de finală în două ocazii la Australian Open, în 2021 și 2022.

De asemenea, Ana Bogdan o va întâlni în primul tur de la Australian Open pe sportiva din Ungaria Anna Bondar, ocupanta locului 79. Partida dintre cele două jucătoare e programată a treia pe terenul numărul 8, după meciurile dintre Kudermetova – Gadecki și Ymer – Nishioka.

Cele două vor intra pe teren în jurul orei 5.30, ora României. Bogdan și Bondar s-au mai întâlnit în circuit o singură dată, în2019, pe zgura din Istanbul. Atunci, românca a avut câștig de cauză, scor 2-6, 6-3, 6-3.

Citește și: Nadal are un program horror la AO! Djokovic, pe partea bună a tabloului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS