20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisHalep, victorie „într-un picior“ cu Potapova, la Cincinnati! Duelul cu Kudermetova, sub semnul întrebării!

Halep, victorie „într-un picior“ cu Potapova, la Cincinnati! Duelul cu Kudermetova, sub semnul întrebării!

Simona Halep a învins-o pe Anastasia Potapova, scor 6-4, 3-6, 6-3, și s-a calificat în turul secund al turneului de la Cincinnati. Dubla campioană de Grand Slam a avut probleme medicale la piciorul stâng, dar a decis să lupte până la finalul meciului.

A doua oprire a sezonului de hard american, cea de la Cincinnati, a început împotriva rusoaicei Potapova, beneficiară a unei invitații din postura de lucky-looser. Simona o cunoștea bine, având două victorii contra ei în carieră, ambele pe hard și fără set pierdut.

Foarte agresivă la retur, Potapova a obligat-o pe Simona să forțeze primul serviciu. Eficiența constănțencei a fost modestă, așa că s-a mers cap la cap până la pauza provocată de ploaie. Halep a revenit mai precisă, în ciuda unor evidente probleme medicale. Deplasarea a fost îngreunată, renunțând să alerge după mingi pe care în mod normal le-ar fi returnat fără probleme. Într-un final, sportiva noastră a închis setul cu 6-4.

Echilibrul a dominat și în prima parte a setului secund. Apoi, Simona ne-a demonstrat că nu a glumit când a spus că răbufnirile nervoase o ajută. A avut o astfel de ieșire la scorul de 2-1 pentru Anastasia. Imediat după, au urmat un „game alb” și un break luat scrâșnind din dinți. După, au reapărut durerile, Potapova a profitat de mintea zbuciumată a Simonei şi a trimis meciul în decisiv.

Un decisiv la îndemâna româncei

În scurta pauză, Simona a avut nevoie de fizioterapeutul turneului. Piciorul stâng a dat în continuare semne de slăbiciune, dar experiența a compensat acest lucru. A preluat inițiativa în raliuri și i-a „prezentat“ rusoaicei fiecare tușă a terenului. Potapova a trebuit să revină de fiecare dată în set, fiind în permanenţă cu un picior în spatele campioanei de la Toronto. Doar că, la 5-3, Anastasia nu i-a mai făcut faţă adversarei, iar Halep a închis meciul cu 6-3.

În turul următor, pe Simona o așteaptă altă reprezentantă a Rusiei, Veronika Kudermetova (20 WTA), dar rămâne de văzut dacă starea fizică de la ora meciului îi va permite să intre pe teren.

Citeşte şi: Debut fantastic pentru Sorana la Cincinnati! Victorie muncită cu Bencic

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS