10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisDebut fantastic pentru Sorana la Cincinnati! Victorie muncită cu Bencic

Debut fantastic pentru Sorana la Cincinnati! Victorie muncită cu Bencic

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul secund de la Cincinnati, după victoria din primul tur în fața medaliatei cu aur de la JO de la Tokyo, Belinda Bencic, scor 6-2, 6-7(3), 6-4.

Cîrstea a revenit în circuit cu victorie. După ce a ratat turneul de la Toronto din cauza infectării cu Covid-19, Cîrstea a revenit la Cincinnati și s-a impus în primul tur contra elvețiencei Belinda Bencic. Sorana a făcut un prim set foarte bun. În debutul meciului, ea a salvat două mingi de break, la 1-1, iar ambele jucătoare și-au făcut serviciul până la 3-2 pentru româncă. Problemele au apărut pentru medaliata cu aur de la Tokyo pe propriul serviciu, iar Sorana a profitat de acest lucru. Au urmat două break-uri ale româncei, care a câștigat primul set cu 6-2.

Ceva mai multă inspirație în tiebreak pentru elvețiancă

În pauza dintre seturi, Bencic a mers la vestiare. Aceasta a primit și un avertisment, deoarece a depășit timpul prevăzut de regulament. Această întârziere a jocului a fost benefică pentru Bencic, dar doar pentru scurt timp. Elvețianca a început cu break setul secund, dar Sorana a restabilit egalitatea game-ul următor. La 4-4, Sorana a salvat două mingi de break, dar nu a mai putut face nimic pe următorul game în care s-a aflat la serviciu. La 5-5, Bencic a realizat break-ul, după care a servit pentru câștigarea setului secund. La fel ca în debutul setului, Sorana a făcut rebreak-ul și a trimis setul în tiebreak. Cu toate acestea, Bencic s-a impus cu 7-3 în tiebreak și a trimis partida în decisiv, punctează Eurosport.

Startul setului al treilea a fost unul echilibrat, dar cu un plus în dreptul Soranei. La 5-3 pentru Cîrstea, românca a avut o minge de meci, salvată de Bencic. În game-ul următor, Sorana a început cu o dublă greșeală, dar a închis în cele din urmă setul la 6-4 și a obținut calificarea în turul al doilea de la Cincinnati.

În turul următor, Sorana Cîrstea o va întâlni pe Petra Kvitova (28 WTA), cea care a avut parte de o partidă dificilă în primul tur de la Cincinnati. Kvitova a trecut în primul tur de Jil Teichmann după aproape trei ore de joc, scor 6-7(2), 7-6(6), 6-3.

Citește și: Irina Begu, calificată în optimile probei de dublu de la Cincinnati

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS