17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSimona Halep: „Cred că joc un tenis frumos, adică loviturile sunt curate“

Simona Halep: „Cred că joc un tenis frumos, adică loviturile sunt curate“

Simona Halep a acces în optimi la Wimbledon după ce a învins-o clar pe Magdalena Frech (Polonia, 92 WTA), scor 6-4, 6-1. Eleva lui Patrick Mouratoglou i-a cucerit definitiv pe spectatori atât prin jocul prestat, cât și cu discursul de la final. Românca și-a exprimat bucuria după ce a ajuns în a doua săptămână la Wimbledon, făcând și o declarație de dragoste pentru spectatorii de la All England Club.

 „A fost un meci bun. E întotdeauna dificil să joci pe iarbă, dar mă bucur că m-am calificat. E mereu o plăcere să joc la Wimbledon, am amintiri foarte frumoase de aici. Încerc doar să mă bucur de fiecare zi petrecută aici. Experiența de a fi câștigat titlul mă ajută mult, am încredere când intru pe teren, dar e greu în fiecare meci, cu orice adversară. Tot ce pot face eu e să dau totul în fiecare meci. În a doua săptămână e cel mai greu, dar și în prima săptămână e dificil. În primul meci a fost mai greu, am fost emoționată, dar acum sunt în săptămâna a doua și mă bucur de fiecare dată să joc în fața acestui public minunat“, a declarat Halep.

Halep: „Știu că pot să fac mai bine“

Sportiva noastră a dezvăluit că trebuie să mai lucreze la două capitole pentru a fi 100% mulțumită de ea.

„Da, de trei ani (nu a mai pierdut la Wimbledon), sunt bucuroasă pentru că sunt în a doua săptămână. A fost o primă săptămână foarte bună. Am jucat bine, sunt mulțumită, dar știu că pot să fac mai bine. În fiecare zi îmi împing limita, să fiu mai agresivă și mai ofensivă, să joc mai ofensiv. A fost bine, a fost așa cum mi-am dorit. Apoi m-am panicat un pic când am început să greșesc, dar a fost bine că m-am liniștit și am putut să iau setul la 6-4 și, după, a fost mai bine.

Nu e ușor, încerc să vorbesc cu mine, să îmi spun ceea ce trebuie să îmi spun. Trebuie să mă liniștesc, pentru că jocul îl am și, dacă a fost 5-1, înseamnă că joc bine. Doar m-am liniștit și am spus că trebuie să fiu relaxată și să dau așa cum simt. Din punctul meu de vedere, cred că am un tenis frumos tehnic, adică loviturile sunt curate, sunt frumoase“, a adăugat Simona.

Simona Halep a vorbit și despre faptul că a avut un procentaj mai bun decât Magdalena Frech în turul 3 de la Wimbledon și a explicat că serviciul sportivei în vârstă de 24 de ani nu a fost atât de puternic și a avut timp de reacție.

„Îmi dă și timp, pentru că nu este atât de puternic serviciul, dar a fost și obiectivul meu să intru în retur și să dau mai bine decât în meciul trecut. N-a fost prea grozav în jocul precedent din punct de vedere al inițiativei, dar acum așa am vrut să joc și mi-a mers. Dacă am câștigat, înseamnă că mă avantajează jocul Magdalenei. Mi-a plăcut și m-am simțit bine pe teren, cu mici excepții, dar, per total, a fost un meci bun“, a completat sportiva din România.

„Nu mă deranja dacă jucam duminica“

„Simo” a fost întrebată la conferința de presă despre schimbarea tradiției la Wimbledon! Duminica mijlocie, desemnată până acum zi de odihnă, a fost anulată începând cu ediția 2022 a Grand Slam-ului londonez! Astfel, prestigiosul turneu câștigat de Simona Halep în 2019 are 14 zile de concurs, și nu 13 ca până acum.

„Îmi place tradiția și îmi place totul aici la Wimbledon! Este destul de special, cu totul alb și chestii de genul acesta. Dar nu mă deranja dacă jucam duminica. Eu nu joc, așa că… Simt că este mult mai bine pentru public, oamenii au zi liberă duminică și pot veni să privească”, a mai spus Halep.

Paula Badosa a reușit o victorie mare, sâmbătă, în fața Petrei Kvitova, dublă campioană la Wimbledon, iar sportiva din Spania se așteaptă la un meci mare și cu Simona Halep.

„E o fostă campioană la Wimbledon (n.r. – Simona Halep), dar eu joc bine și mă bucur de timpul petrecut aici. Sper că meciul următor va fi un meci mare, la fel ca și cel de astăzi”, a spus Paula Badosa.

Citește și: La 37 s-a oprit! Iga Swiatek, făcută „KO“ de Cornet la Wimbledon

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS