17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisTenis de masă / CSU Craiova - CS Dumbrăviţa, duel decisiv pentru promovare în Divizia A

Tenis de masă / CSU Craiova – CS Dumbrăviţa, duel decisiv pentru promovare în Divizia A

CSU Craiova se află la un singur meci de o performanţă mare, rar întâlnită, în general, în sport. Gruparea alb-albastră poate promova în Divizia A la tenis de masă la doar un an distanţă după ce a făcut cunoştinţă cu liga secundă. Dar, pentru a se ajunge în acel punct, fetele lui Vasile Florea sunt obligate să treacă de Dumbrăviţa, indiferent de scor, la finele lunii aprilie, în meciul de baraj pentru promovare.

Traseul din Divizia B nu a fost deloc uşor pentru craiovence, care s-au mişcat extraordinar şi au impresionat de la meci la meci. Atât în turul campionatului, cât şi în retur, singura echipă care s-a opus triumfului Craiovei a fost CSM Mediaş, echipă care a câştigat toate jocurile pe linie. Astfel zis, CSU Craiova a încheiat pe locul al doilea în seria sa, prima poziţie fiind ocupată de gruparea din județul Sibiu. În seria cealaltă, Dumbrăviţa a terminat pe prima poziţie şi astfel se pregăteşte de un duel pentru totul sau nimic cu trupa olteană.

Trei victorii şi un eşec în retur

La Moinesti, în perioada 17-18 martie, a avut loc Etapa Retur din Divizia B Feminin. CSU Craiova a bifat trei victorii, 3-1 cu CSM Buzău, 3-1 cu CSM Moineşti II şi 3-0 cu LPS Constanţa 1, în timp ce singurul eşec a survenit, după cum menţionam mai sus, cu CSM Mediaş, scor 1-3.

CSU Craiova a fost reprezentată de Denisa Dumitru, Andreea Jifcu, Diana Radu, Mădălina Orban și Carmina Gaman. Antrenor: Florea Vasile.

„Ar fi fost mult mai bine să fi încheiat pe primul loc, pentru că la baraj am fi întâlnit echipa de pe locul al doilea din seria cealaltă. Dar misiunea era foarte dificilă, pentru că şi în tur pierdusem cu Mediaş, iar acum ne-au învins iar. Trebuia de această dată, în retur, să câştigăm maximum cu 3-1 şi să nu pierdem mai mult de cinci seturi. Dacă ar fi fost 3-2, am mai fi avut vreo şansă, dar acum nu se mai poate face nimic şi ne pregătim de duelul cu Dumbrăviţa. Cert este că pornim cu şansa a doua. Ele au o sportivă de calitate, care este şi antrenor în acelaşi timp. Noi ne vom juca şansa, nimic nu este pierdut dinainte. Chiar dacă vor conduce la un moment dat, să presupunem, cu 2-0, tot nu s-a încheiat jocul“, a declarat Vasile Florea, antrenorul craiovencelor.

Citeşte şi: Iga Swiatek, jucătoarea momentului! Poloneza a triumfat la Indian Wells

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS