7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisMeci pe cinste, eșec dureros! Simona Halep, eliminată de Cornet de la AO

Meci pe cinste, eșec dureros! Simona Halep, eliminată de Cornet de la AO

Simona Halep a avut parte, luni, de unul dintre cele mai muncite și mai problematice meciuri din acest sezon de la Australian Open. Pe o căldură sufocantă (32 de grade celsius), jucătoarea noastră a dat tot ce a putut, a și revenit într-un moment dificil, dar, în cele din urmă, a cedat în fața lui Alize Cornet, o jucătoare într-o formă de invidiat. Franțuzoaica s-a impus în trei seturi, scor 6-4, 3-6, 6-4, la capătul a două ore și 35 de minute de joc. Astfel, Halep s-a oprit în optimile de finală de la Melbourne.

Meciul a început cu un plus pentru franțuzoaică, care și-a impus stilul de joc și a demonstrat că nu degeaba a ajuns până în această fază a competiției. De partea cealaltă, Simona nu a reușit să-și ridice nivelul de joc pe parcursul setului întâi, chiar dacă la un moment dat ne lăsase impresia că o poate depăși pe Cornet la toate capitolele. Lungul de linie cu forehand-ul a fost punctul forte al sportivei noastre în primul act, dar, bineînțeles, nu a fost suficient pentru a o stopa pe Alize.

După un start bun cu serviciul de ambele părți, au apărut erorile în jocul româncei, iar sportiva din Franța a reușit primul break, distanțându-se la 3-1. Simona a revenit imediat în joc, a egalat la trei, dar Cornet a izbutit un nou break, care a dus-o în situația de a servi pentru set. Nu a reușit să închidă actul pe propriul serviciu, dar a făcut-o pe cel al lui Halep, la scorul de 5-4.

Revenire aproape nesperată

La debutul actului al doilea, Halep a lăsat impresia că a preluat inițiativa, dar Cornet a continuat să joace bine și să pună probleme de fiecare dată. Serviciul al doilea a fost o reală problemă în setul secund pentru Simona, care nu reușea să mai returneze ori de câte ori serva era foarte scurtă. De asemenea, jucătoarea noastră s-a arătat realmente epuizată după fiecare schimb de mingi, iar acest lucru făcea ca jocul să se îngreuneze din ce în ce mai mult. După două break-uri, unul de fiecare parte, a reapărut nesiguranța în jocul campioanei noastre, care a greșit multe mingi, unele chiar la îndemână, iar meciul s-a complicat serios.

Treptat, scorul a căpătat proporții în favoarea lui Cornet, care, pînă la scorul de 3-1, a fost jucătoarea mai bună. Simona a fost epuizată pe tot parcursul setului al doilea, practic secată de energie de soarele puternic și căldura din Australia. Treptat, a început să „scârțâie“ și jocul sportivei din Franța, care nu a reușit să mai returneze cu atâta acuratețe serviciile Simonei. Cum necum, Halep a revenit în meci, a egalat la 3-3 și a trecut în față cu un break la zero. Cornet se pare că nu a știut să-și dozeze energia pe o asemenea vreme călduroasă și nu a mai făcut față fizic în actul doi, chiar dacă și Simona era epuizată. Jucătoarea din Hexagon nu a mai luat niciun game în setul doi, iar românca a trimis meciul în decisiv după 6-3.

Cornet, cu un plus decisiv

În actul al treilea, Simona a părut din ce în ce mai autoritară, iar serviciul i-a funcționat de această dată, cel puțin în prima parte. S-a mers cap la cap până la scorul de 3-3, când Cornet a forțat și a trecut în față cu un break. La 5-3, tensiunea a fost la cote maxime, pentru că Alize ajunsese în situația de a avea două mingi de meci. Doar că Halep a revenit uimitor și a rămas în meci. Pe serviciul advers, în schimb, Simona nu a mai putut face față fizic și a cedat cu 6-4 și implicit locul în sferturile de finală.

În optimile de finală, Alize Cornet se va duela cu Danielle Collins.

Citește și: Sorana Cîrstea: „Nu prea o cunosc pe Swiatek, dar intru în teren să câștig“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS