13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSorana Cîrstea: „Nu prea o cunosc pe Swiatek, dar intru în teren să câștig“

Sorana Cîrstea: „Nu prea o cunosc pe Swiatek, dar intru în teren să câștig“

Sorana Cîrstea s-a calificat în optimile turneului de la Australian Open, după ce a eliminat-o pe a 10-a favorită Anastasia Pavlyuchenkova (11 WTA, 30 de ani), scor 6-3, 2-6, 6-2. Aceasta a oferit câteva declarații după ce a realizat una dintre surprizele turneului și a vorbit despre jocul următor, cu poloneza Iga Swiatek.

„Am început destul de agresiv meciul. Am controlat jocul și am urmat planul foarte bine. În setul doi mi-a făcut un break destul de repede, s-a dus în 3-0 și a prins încredere. E o jucătoare cu experiență. Era normal să lupte până la capăt și să găsească soluții. Cred că în setul doi m-am retras puțin. La pauză am încercat să șterg cu buretele, să intru în teren, să joc mai multe unghiuri.

Ne cunoaștem de când aveam 14 ani. Ne știm jocul destul de bine. La nivelul ăsta cam știi fiecare ce joacă. Astfel intervine acel joc de șah în care încerci să-i găsești punctul vulnerabil. Din punct de vedere mental e ca un challenge pentru mine. Sunt fericită că am câștigat acest meci“, a punctat Sorana, pentru Prosport.

Nu prea o cunoaște pe Swiatek

Sinceră să fiu, nu prea o cunosc foarte bine pe Iga Swiatek. Știu că e în formă, joacă bine, e tânără. Are foarte mult potențial, e câștigătoare de Grand Slam. Dacă ești în turul 4 înseamnă că joci bine. Voi face planul cu antrenorul, iar luni voi încerca din nou să intru în teren și să câștig“, a încheiat Cîrstea.

Citește și: Sorana a dat lovitura! Românca a învins-o pe Pavlyuchenkova și e în optimi la AO

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS