7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisA dat totul, dar fără rezultat! Simona Halep, eliminată în optimi de Mertens

A dat totul, dar fără rezultat! Simona Halep, eliminată în optimi de Mertens

Mult de muncă pentru nimic! Simona Halep a fost învinsă, marţi după masă, la Madrid, de belgianca Mertens, în optimile competiţiei, după un meci extrem de disputat, plin de tensiune şi de puncte incitante. Sportiva noastră, ultima campioană de la Wimbledon, a luptat timp de două ore şi 36 de minute în faţa unei jucătoare care, înainte de acest meci, nu avea prea multe reuşite în faţa româncelor. Înfrângerea este cu atât mai dureroasă cu cât sportiva noastră a condus cu 1-0 la seturi şi părea să aibă meciul în mână.

După ce şi-a făcut prima servă a meciului, Halep a devenit agresivă, iar Mertens a cedat pentru prima dată avantajul. Sportiva lui Darren Cahill s-a distanţat la 3-1, iar setul părea să intre în contul ei. Doar că, belgianca a revenit, a forţat cu mingile scurte, care de cele mai multe ori i-au ieşit, şi a restabilit egalitatea la trei. Acest lucru se pare că a deranjat-o pe Simona, care a luat din nou avans pe tabelă chiar pe serva adversă şi nu a mai cedat iniţiativa în primul set (6-4).

Simona a început slab, Mertens a profitat

Începutul actului secund a fost mult mai greoi pentru Halep, care, pe lângă faptul că nu a avut replică pe primul serviciu al adversarei, a cedat şi un break. A fost momentul în care propriul serviciu nu a mai funcţionat de ambele părţi şi s-a mers apoi din break în break până la scorul de 3-2. Simona a reuşit, într-un sfârşit, să servească excelent, iar egalitatea s-a ivit, din nou, pe tabela de la Madrid.

Mertens a încercat să dea o replică solidă prin loviturile de forehand, iar Simona nu a avut „răspuns“. După ce a obţinut un nou break (4-3), a urmat o cădere inexplicabilă a numărului 3 mondial, iar belgianca a trimis meciul în prelungiri. Acolo, Simona şi-a pierdut concentrarea, dar şi, în special, încrederea, iar meciul a ajuns în decisiv după 7-5.

Pur şi simplu mai bună în acest meci

Setul care a decis învingătoarea a debutat cu Halep în prim plan. Românca a izbutit un break la 1-1, iar apoi s-a distanţat la 3-1. La fel ca şi în precedentele acte, Mertens a avut puterea de a reveni şi a egalat la trei şi la patru, făcând ca finalul de meci să fie trăit pe muchie de cuţit. În timp ce Mertens parcă abia intrase pe teren, Simona a prezentat pe final de meci momente de slăbiciune şi oboseală, care au făcut ca punctele cele mai importante să intre în contul adversarei. A fost un nou 7-5 pentru Elise, care o elimină prematur pe Simona Halep de la una dintre competiţiile favorite.

A fost un meci cu extrem de multe duble greşeli. Dacă Mertens şi-a greşit serviciul de nu mai puţin de nouă ori, Simona a bifat 10 duble greşeli. La capitolul aşi, sportiva din Belgia s-a impus cu 3-0.

În sferturi, Mertens se va duela cu Sabalenka, una dintre cele mai în formă jucătoare din circuit.

Citeşte şi: Vor fi spectatori la Roland Garros! Câţi fani vor intra pe arenele din Hexagon

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS