8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisAna Bogdan îşi va încerca forţele pe tabloul principal de la Madrid

Ana Bogdan îşi va încerca forţele pe tabloul principal de la Madrid

Ana Bogdan a obținut, miercuri, calificarea pe tabloul principal de la Madrid (competiție patronată de Ion Țiriac), după ce a reușit să revină de la 0-1 la seturi cu Nao Hibino. A fost o victorie cu scorul de 4-6, 6-3, 6-4 pentru sportiva noastră, care se alătură Simonei Halep şi Soranei Cîrstea pe tabloul principal.

Ana a cedat primul set contra lui Nao Hibino (82 WTA), scor 6-4. A avut însă puterea să schimbe din mers tactica, să fie mai agresivă și să comită mai puține erori neforțate. Bogdan a câștigat următoarele două seturi (6-3, 6-4), iar calificarea a venit după un meci de mare luptă, care a durat două ore și 6 minute.

Pe lângă premiul de € 4.025, Ana Bogdan va mai primi alte 30 de puncte în ierarhia WTA de simplu, astfel că va ajunge la un total de 50.

Pe tabloul principal de la Caja Magica se află deja Simona Halep (duel cu Sara Sorribes Tormo) și Sorana Cîrstea (meci cu Jessica Pegula în runda inagurală).

Mutua Madrid Open are loc în perioada 29 aprilie – 8 mai. Face parte din categoria „WTA 1000“ și se dispută pe zgură. Ultima campioană (n.r. din 2019) este Kiki Bertens, ea trecând în finală de Simona Halep (6-4, 6-4). Jucătoarea noastră a câștigat trofeul la Caja Magica în două rânduri: 2016 și 2017.

Citeşte şi: Irina Bara va juca în optimi la Charlottesville după victoria cu Talabă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS