11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisRafael Nadal, start ideal la Australian Open

Rafael Nadal, start ideal la Australian Open

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, numărul doi mondial, a debutat cu dreptul la ediţia din acest an a Openului Australiei, învingându-l fără probleme, cu 6-3, 6-4, 6-1, pe sârbul Laslo Djere (locul 56 ATP).

Nadal, care nu a participat săptămâna trecută la competiţia ATP Cup, din cauza unor dureri la spate, nu a acuzat nicio problemă pe parcursul jocului. El îl va înfrunta în turul următor pe americanul Michael Mmoh (177 ATP).

Un alt favorit al primului turneu de Mare Şlem al anului, rusul Daniil Medvedev, numărul 5 mondial, a obţinut la rândul său un succes facil în meciul de debut, impunându-se tot în trei seturi, 6-2, 6-2, 6-4, în faţa canadianului Vasek Pospisil (63 ATP).

Medvedev a obţinut cu această ocazie a 15-a sa victorie consecutivă, iar în turul secund îl va avea ca adversar pe spaniolul Roberto Carballes Baena (99 ATP).

Moldoveanul Radu Albot a avut o evoluţie foarte bună în primul tur al Australian Open, reuşind să-l învingă patru seturi, 6-7 (1/7), 6-0, 6-4, 7-6 (7/5), pe spaniolul Roberto Bautista Agut, cap de serie numărul 12 la Melbourne. Albot (31 ani, locul 85 ATP) va juca în turul următor împotriva unui jucător venit din calificări, australianul Christopher O’Connell, care s-a impus cu 7-6 (7/2), 7-6 (7/5), 6-1 în faţa germanului Jan-Lennard Struff.

Citeşte şi: Ana Bogdan, fără nicio şansă în faţa americancei Collins

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS