10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisO finală greu de anticipat. Nadal l-a făcut „KO” pe Djokovic și a triumfat la Paris

O finală greu de anticipat. Nadal l-a făcut „KO” pe Djokovic și a triumfat la Paris

Nu multe persoane puteau anticipa înainte de marea finală de la Roland Garros, dintre Nadal și Djokovic, o victorie la scor a vreunuia dintre cei doi. Rafa a jucat imperial în ultimul act de pe zgura de la Paris și l-a „distrus” pe Djokovic, în minimum de seturi, scor 6-0, 6-2, 7-5. Este cel de-al 20-lea titlu de Mare Slam din carieră pentru Rafa Nadal.

În primele două seturi practic a existat un singur jucător pe teren, Nadal. Acesta a lovit din absolut fiecare poziție, a scos toate mingile trimise de liderul mondial și și-a adjudecat game după game. De asemenea, și în acest meci, forehand-ul ibericului a fost la înălțime.

În actul al treilea, sârbul, vizibil afectat de desfășurarea meciului, a încercat să revină în meci și și-a ridicat nivelul de joc. Cei doi sportivi și-au făcut serva până la scorul de 2-2, când Rafa a reușit din nou un game senzațional pe serviciul advers și a trecut în față. Diferența de un break s-a menținut până la final și astfel Nadal a triumfat, din nou, la Paris.

Astfel, cu acest triumf, Nadal a egalat recordul elveţianului Roger Federer (20 titluri). La 34 de ani şi 130 de zile, Rafa este cel mai vârstnic campion de la Roland Garros, de la conaţionalul său Andres Gimeno, în 1972. El s-a impus anul acesta la Paris fără a pierde vreun set. De la prima participare, în 2005, Nadal nu a pierdut decât două meciuri la Roland Garros, în 2000 cu suedezul Robin Soederling, în optimi, şi în 2015, în faţa lui Djokovic, în sferturile de finală. Ibericul a declarat forfait în 2016, înaintea meciului din turul al treilea.

Djokovic rămâne cu 17 titluri de Mare Şlem în palmares. El a suferit prima înfrângere din acest an, a doua dacă se ia în considerare descalificarea de la US Open, după lovirea involuntară a unei arbitre.

Citește și: Norvegia – România / Arbitru slovac în meciul de la Oslo

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS