20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisNovak Djokovic, pentru a zecea oară în semifinale la Roland Garros

Novak Djokovic, pentru a zecea oară în semifinale la Roland Garros

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, s-a calificat în semifinalele turneului de Mare Slam de la Roland Garros. Acesta l-a învins, miercuri seară, pe ibericul Carreno Busta, cu scorul 4-6, 6-2, 6-3, 6-4, după un meci care a durat ceva mai mult de trei ore.

Djokovic, care a acces pentru a zecea oară în penultimul act al competiţiei de la Paris, şi-a luat cu această ocazie revanşa în faţa lui Carreno Busta, adversarul său în meciul care i-a adus descalificarea în optimi la US Open, după ce a lovit în mod involuntar cu mingea o arbitră de linie.

Jucătorul sârb, în vârstă de 33 ani, nu s-a aflat însă în cea mai bună formă fizică a sa, acuzând dureri la gât şi umeri pe parcursul jocului.

Liderul clasamentului ATP se va lupta pentru un loc în finală cu grecul Stefanos Tsitsipas, numărul 6 mondial, care a dispus la rândul său, cu 7-5, 6-2, 6-3, de rusul Andrei Rublev.

Djokovic şi Tsitsipas s-au întâlnit de cinci ori până acum, avantajul fiind de partea sârbului (3-2), însă grecul a obţinut ambele victorii în turnee Masters 1.000.

În cealaltă semifinală, spaniolul Rafael Nadal, deţinătorul titlului, locul 2 ATP, îl va avea adversar pe argentinianul Diego Schwartzman, numărul 14 mondial.

Citeşte şi: Canotaj / Elisabeta Lipă: „Am numai gânduri bune înainte de Europene”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS