22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisMicșorarea substanțială a premiilor, singura șansă de supraviețuire a turneului de la Madrid

Micșorarea substanțială a premiilor, singura șansă de supraviețuire a turneului de la Madrid

Fostul tenismen și actualul președinte al Federației Române de Tenis, Ion Țiriac, va micșora premiile turneului de la Madrid, din cauza crizei provocată de pandemia de coronavirus. Anunțul a fost făcut de partenerul omului de afaceri, Feliciano Lopez, cel care gestionează turneul de Master Series din capitala Spaniei.

„Companiile și sponsorii ar putea concedia oameni. Asta se întâmplă peste tot în lume și primul lucru pe care îl taie sunt sponsorizările, iar asta va afecta masiv tenisul. Trebuie să înțelegem că tenisul nu va mai fi la fel, cel puțin pentru un an, doi sau trei. Nu știu cât de mult. Însă trebuie să supraviețuim și să fim uniți. Jucătorii trebuie să înțeleagă că va fi o micșorare substanțială a premiilor. Este singurul scenariu pe care îl văd, doar așa putem salva turneele. Nu doar pentru acest an, ci și pentru sezonul următor”, a declarat Lopez, citat de BBC.

Turneul trebuia să se desfășoare în luna mai, însă, din cauza crizei COVID-19, a fost amânat. Dorința lui Țiriac este ca Madrid Open să înceapă în luna septembrie.

Citește și: Turneul de la US Open se va disputa la data inițială, dar fără spectatori

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS