Acasă Sport Tenis Bianca Andreescu, desemnată Sportiva anului în Canada

Bianca Andreescu, desemnată Sportiva anului în Canada

-

Bianca Andreescu a fost desemnată Sportiva anului în Canada, o premieră pentru o jucătoare de tenis, informează AFP.

Sportiva de 19 ani este revelaţia acestui sezon în circuitul profesionist feminin. Ea a devenit în septembrie prima reprezentată a Canadei care a câştigat un titlu de Mare Şlem la individual, după ce a învins-o pe americanca Serena Williams în finala US Open.

Jucătoarea de origine română a câştigat anterior, în luna august, cel mai important turneu canadian, Rogers Cup de la Toronto. Era o performanţă pe care nicio altă canadiancă nu o mai reuşise din anul 1969.

„Sunt atât de recunoscătoare pentru acest trofeu! Nu mă aşteptam să-l primesc. Faptul că sunt prima jucătoare de tenis care îl câştigă este şi mai suprarealist“, a declarat Andreescu.

Ea a încheiat anul pe locul 5 în clasamentul WTA.

„Sunt nerăbdătoare să ştiu ce îmi va aduce 2020. Şi sunt întotdeauna mândră să reprezint Canada la cel mai înalt nivel“, a adăugat ea.

Bianca Andreescu a fost desemnată în unanimitate Sportiva anului în Canada. Juriul a fost compus din 30 de ziarişti sportivi.

Citeşte şi: Despre dans, cu Alina Popa şi Levi Cosma Lennon, la „Repriza de Sud“ (AUDIO)

ȘTIRI VIDEO GdS

Anunț lansare proiect „Îmbunătățirea nivelului de cunoștințe pentru angajații din România”

Proiectul „Imbunătăţirea nivelului de cunoştinte pentru angajaţii din România” cod MySMIS 128288 se adresează companiilor şi angajaţilor lor din judetele Dolj, Olt si Mehedinti, pe care îi va avea în centrul atenţiei în perioada 1 Nov. 2019 – 30 Apr. 2021.