22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalHandbal / Victorie cu inima! România U19 a distrus Suedia şi luptă azi pentru semifinalele EURO

Handbal / Victorie cu inima! România U19 a distrus Suedia şi luptă azi pentru semifinalele EURO

România U19 a spulberat-o pe Suedia U19, scor 42-34, și este la mâna ei pentru calificarea în semifinalele Campionatului European de handbal feminin organizat la Pitești și Mioveni.

Obligate să câștige și având în fața uneia dintre favoritele la câștigarea trofeului, „tricolorele” au făcut o primă repriză excepțională din punct de vedere ofensiv. Cu acțiuni rapide, finalizate ca la carte, România U19 a condus inclusiv cu 7 goluri, 19-12. Au urmat două minute de prăbușire totală în finalul reprizei, în care defensiva a clacat, iar scorul după 30 de minute devenise 19-16. Atmosfera de la Pitești a contribuit la elanul handbalistelor. Publicul a cântat pe durata întregii partide, iar ultimul sfert de oră a fost trăit în picioare, notează Gsp.

Partea secundă a început ideal, cu parade ale portarului Teodora Neagu şi cu un atac la un nivel fantastic. Boiciuc a marcat din toate zonele și a fost în final desemnată MVP, în timp ce Mihaela Mihai, Denisa Romaniuc şi Florina Brîndușa au fost sigure pe ele în cele mai multe momente. S-a obţinut la final o victorie fatastică, iar astăzi se va decide calificarea în semifinale.

În ultimul meci din grupă, miercuri, de la ora 19:45, România U19 va înfrunta Elveția U19. Calculele sunt extrem de simple în acest moment privind calificarea. Fetele noastre au nevoie doar de o victorie în disputa cu Elveția U19, indiferent de scor şi sunt în semifinale.

În cealaltă partidă a grupei, suedezele și portughezele vor lupta în meci direct pentru accederea în penultimul act.

În cea de-a doua grupă, Ungaria U19 a obținut deja calificarea pentru semifinale. Danemarca U19 și Muntenegru U19 luptă pentru celălalt loc.

Citeşte şi: Cristopher Eubanks uimeşte Londra! Duel tare cu Medvedev în sferturile Wimbledon

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS