15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalAlexandru Dedu: „Avem puterea să ne calificăm la Olimpiadă“

Alexandru Dedu: „Avem puterea să ne calificăm la Olimpiadă“

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, a declarat că handbalul românesc a reuşit mereu să producă rezultate „surprinzătoare” şi că este încrezător în ceea ce priveşte obiectivul principal de anul viitor, și anume calificarea echipei naţionale feminine la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

„Suntem o ţară surprinzătoare, în general. Cred că avem puterea să ne calificăm la Olimpiadă şi să ne batem cu Norvegia şi cu Muntenegru. În 2021, principalul obiectiv este calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, calificare care se va juca în primăvară. Al doilea obiectiv major este ca toate competiţiile noastre să se termine cu bine pe teren şi de preferat în timp util”, a declarat Dedu, pentru Agerpres.

Legături permanente între FRH și sportivi

Preşedintele FRH a declarat că încă de la debutul pandemiei, jucătorii din loturile naţionale au fost în legătură cu reprezentanţii federaţiei.

„În 2020 am încheiat în nişte condiţii speciale campionatul 2019-2020. Nu am mai reuşit să avem rezoluţie sportivă la nivelul juniorilor, în schimb Divizia A şi Liga au avut. Legat de calendarul anului 2020-2021, în afară de Liga Florilor, unde ne-am fi dorit să fie (jucate) mai multe etape, calendarul este în grafic, să spunem. O spun cu sinceritate şi în cunoştinţă de cauză, federaţia a dus spre sută la sută ceea ce putea face în ceea ce priveşte competiţiile sportive.

Dacă vorbim de partea de pregătire a sportivilor, influenţa federaţiei asupra marii mase a sportivilor este mică, pentru că ei sunt jucători de club, dar loturile naţionale şi cei din loturile lărgite au fost într-o permanentă conexiune cu tehnicienii, preparatorii fizici, cu cabinetul medical, în aşa fel încât să încercăm să se menţină la un nivel cât mai bun“, a adăugat Dedu.

Anul acesta, România a încheiat Campionatul European de handbal feminin pe locul 12, cu o singură victorie, în prima fază a grupelor, şi cinci eşecuri (trei în grupa principală), aceasta fiind cea mai slabă clasare a sa la un Campionat European în 13 participări.

De partea cealaltă, echipa naţională de handbal masculin a înregistrat o înfrângere şi o victorie în primele două partide din cadrul preliminariilor Campionatului European din 2022. După ce au pierdut în Suedia cu 30-33, tricolorii au câştigat clar partida cu Muntenegru, 36-27, disputată la Baia Mare. România va juca următorul meci pe 10 martie 2021, în deplasare, cu Kosovo. Ultima participare a naţionalei României la un Campionat European a fost în 1996.

Citește și: Avem handbal pe final de an. SCM Craiova va participa la Memorialul „Constantin Tită”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS