12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalBogdan Burcea: Am primit cu bucurie decizia EHF

Bogdan Burcea: Am primit cu bucurie decizia EHF

Selecţionerul naţionalei de handbal feminin, Bogdan Burcea, a declarat că a primit cu bucurie decizia EHF de calificare directă a României la Campionatul European din acest an, ca urmare a anulării partidelor rămâse de disputat din preliminarii.

„Am primit cu bucurie decizia forului continental şi anume că naţionala e calificată direct la CE din Norvegia şi Danemarca. Această decizie ne oferă şansa de a parcurge o perioadă în această toamnă care va cuprinde o pregătire competiţională. Va fi o toamnă plină din punct de vedere al competiţiilor intercluburi. Atât pe plan naţional, cât şi pe plan european. Putem urmări în toată această perioadă sportivele care se află în atenţia noastră pentru eventuale convocări la naţională. Obiectivul este desigur o selecţie cât mai obiectivă vizavi de strategia pe care ne propunem să o abordăm la turneul final din luna decembrie“, a spus selecţionerul pe pagina de Facebook a FRH.

Bucuros și de amânarea turneelor preolimpice

Bogdan Burcea a apreciat ca benefică şi decizia de amânare a turneului preolimpic pentru perioada 19-21 martie 2021.

„De asemenea, Federaţia Internaţională de Handbal a decis ca turneele preolimpice care trebuiau să se desfăşoare în martie să se amâne până în primăvara anului 2021. Consider că şi acest lucru este benefic prin prisma faptului că vom parcurge împreună cu jucătoarele o experienţă deosebită la turneul final al Campionatului European. Poate să fie un mijloc de pregătire excepţional atât pentru sportive, cât şi pentru noi. Pe parcul acestui turneu putem acumula experienţe pozitive care ne pot ajuta la turneul preolimpic din primăvara anului viitor atunci când vom califica România la Jocurile Olimpice de la Tokyo“, a menţionat Bogdan Burcea.

Decizia EHF a fost binevenită


Echipa feminină de handbal a României a fost calificată direct la EHF EURO 2020, programat în decembrie, în Norvegia şi Danemarca. Asta după ce restul meciurilor din preliminarii au fost anulate de CEx al Federaţiei Europene de Handbal ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Din actuala campanie de calificare mai erau patru etape de jucat, România având două victorii din tot atâtea partide într-o grupă cu Polonia, Ucraina şi Insulele Feroe. Potrivit clasamentului EHF EURO 2018, s-au calificat la turneul final din decembrie Franţa, Rusia, Olanda, România, Suedia, Ungaria, Muntenegru, Germania, Serbia, Spania, Slovenia, Polonia, Cehia, Croaţia, alături de echipele gazdă, Norvegia şi Danemarca. Tragerea la sorţi a grupelor turneului final va avea loc pe 18 iunie, la Viena.

Citește și: VIDEO / Rareș Fortuneanu: Este o decizie frustrantă și nedreaptă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS