14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalDerbi încins în Bănie. Craiova a trecut de Rapid într-o atmosferă incendiară

Derbi încins în Bănie. Craiova a trecut de Rapid într-o atmosferă incendiară

Echipa feminină de handbal SCM Craiova a obținut duminică dimineață o victorie importantă în campionatul regulat. Trupa lui Bogdan Burcea a trecut cu 23-21 de Rapid București, în primul meci oficial din noul an. Partida din Bănie a contat pentru etapa a 13-a din Liga Națională.

La partida din Bănie au asistat și galeriile celor două formații. După ce ultrașii Rapidului și-au anunțat prezența la meci, a urmat și un comunicat al Peluzei Nord Craiova. Aceștia s-au duelat de la distanță cu galeria Rapidului și au creat o atmosferă demnă de un derbi adevărat.

Peluza Nord Craiova
Suporteri Rapid București

Trupa lui Bogdan Burcea a început bine jocul și a dechis scorul după două minute, prin Cristina Zamfir. A urmat o perioadă foarte bună pentru oltence, care s-au distanțat la trei goluri pe tabelă, scor 7-4. A fost momentul în care s-a produs ceva în jocul Craiovei, iar oaspetele au revenit în meci. A fost o perioadă destul de lungă în care tabela nu s-a modificat în dreptul nostru, iar Rapid a reușit chiar să preia și conducerea, 8-7. Cu cinci minute înainte de finalul reprizei, gruparea bucureșteană avea un avans surprinzător de patru goluri pe tabelă, 12-8. Însă, Cristina Zamfir, Adina Cace și Ana Maria Țicu au marcat pentru Craiova și au stabilit scorul primelor 30 de minute, 11-12.

Repriză bună, rezultat pe măsură

Partea a doua a meciului a fost la fel de spectaculoasă ca și prima, doar că mult mai tensionată. Rapid s-a menținut în avantaj pe tabelă până la 15-13, când gruparea craioveană a avut o răbufnire de orgoliu și a reintrat serios în meci. Pe fondul unei atmosfere incendiare, Craiova a preluat conducerea cu 15 minute înainte de final și nu a mai cedat inițiativa până la final. A fost 23-21 pentru SCM Craiova, care a debutat cu o victorie în 2020.

Pentru acest meci, Bogdan Burcea a folosit următorul lot: Dzhukeva, Curmenț – Cace, Țicu, Nikolic, Chetraru, Orșivschi, Colac, Klikovac, Vizitiu, Zamfir, Savu, Gogoșenu, Țenea.

În urma acestui rezultat, SCM Craiova a acumulat 18 puncte și le-a egalat în clasament pe Dunărea Brăila și HC Zalău.

Pentru SCM Craiova va urma partida din Cupa României, în deplasare, împotriva divizionarei secunde Tg. Jiu. Partida va avea loc miercuri, de la ora 18.00.

Citește și: România a trecut la pas de Kosovo în preliminariile CM 2021

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS