Acasă Sport Handbal Handbal (f) / România își caută selecționer. Tomas Ryde, out!

Handbal (f) / România își caută selecționer. Tomas Ryde, out!

-

Alexandru Dedu, preşedintele FR de Handbal, a anunţat că începând de luni suedezul Tomas Ryde nu mai este antrenorul principal al naţionalei feminine a României. De asemenea, Comisia Tehnică FRF a nominalizat patru tehnicieni români pentru cârma selecţionatei: Bogdan Burcea (SCM Craiova), Florentin Pera (SCM Râmnicu Vâlcea), Adrian Vasile (CSM Bucureşti) şi Aurelian Roşca (ex-Dunărea Brăila).

„Începând de azi, Tomas Ryde nu mai este antrenorul echipei naţionale. Vreau să mă folosesc de această ocazie pentru a-i mulţumi pentru tot ce a făcut pentru handbalul românesc în cele două mandate. Şi vreau să le spun tuturor că, în opinia mea, în conjunctura pe care o ştiţi bine, și anume rezultatul de la Campionatul Mondial, decizia Comisiei Tehnice mi se pare îndreptăţită în mare parte. Cam aşa se întâmplă tot timpul, antrenorul plăteşte”, a declarat Alexandru Dedu la sediul FR de Handbal.

„Au fost nominalizaţi patru antrenori pentru a-l înlocui pe Tomas Ryde, oameni cu care o să iau legătura în următoarele zile. Timpul este scurt şi trebuie să avem un antrenor la echipa naţională cât mai repede posibil. Deja programul echipei naţionale este alcătuit. Datorită programului competiţional, spaţiul de manevră este foarte mic. Orice s-ar întâmpla, cu oricare aceşti patru domni antrenori, echipa naţională îşi va vedea de drum”, a adăugat Alexandru Dedu.

În următoarele zile, Alexandru Dedu va avea discuţii individuale cu cei patru antrenori nominalizaţi. Acesta va încerca să afle dacă sunt disponibili pentru echipa naţională şi dacă acceptă salariul propus de FRH. Antrenorul principal ales în urma negocierilor, care îşi va stabili singur staff-ul cu care va colabora, va fi apoi propus pentru validare într-o şedinţă a Consiliului de administraţie al FRH.

România nu a impresionat, Ryde a plecat

Tomas Ryde a preluat naţionala României în mai 2019 şi avea un contract valabil până la finalul JO 2020. Ryde era la al doilea său mandat la naţionala feminină. Suedezul a condus reprezentativa tricoloră la Campionatul Mondial din Danemarca (2015). Acolo, acesta a reuşit sa obţină medalia de bronz, în timp ce la Jocurile Olimpice de la Rio (2016), locul 9.

România a încheiat Campionatul Mondialul din Japonia pe locul al 12-lea. Tricolorele au înregistrat trei victorii, toate în prima faza a grupelor, şi cinci înfrângeri, două în primul tur şi trei în grupele principale. Este cea mai slabă clasare a României la Campionatul Mondial după cea din 2011, când naţionala încheia pe locul 13. Evoluţia mediocră a jucătoarelor în ultimele meciuri din Japonia a ridicat semne de întrebare privind continuitatea antrenorului suedez.

Noul antrenor al echipei României va avea ca obiectiv calificarea la JO 2020, prin intermediul turneului preolimpic din Muntenegru (20-22 martie). Alături de tricolore vor mai participa participă Norvegia, Coreea de Nord şi ţara gazdă. Primele două clasate în acest turneu îşi asigură biletele pentru Tokyo.

Citește și:

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Căutaţi compania altor oameni şi sunteţi dependent de atenţia lor. Dacă nu primiţi sprijin şi confirmări din partea partenerului sau a...