10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalSorin Cârţu şi Marcel Popescu au vorbit despre începutul tumultuos de an

Sorin Cârţu şi Marcel Popescu au vorbit despre începutul tumultuos de an

-

Preşedintele Universităţii Craiova, Sorin Cârţu, şi managerul grupării din Bănie, Marcel Popescu, au susţinut astăzi o conferinţă de presă. În cadrul acesteia au dorit să lămurească unele probleme apărute în sânul clubului.

Cârţu: Plecarea lui Victor Piţurcă ne-a luat pe nepregătite

Preşedintele Universităţii Craiova, Sorin Cârţu, şi managerul grupării din Bănie, Marcel Popescu, au susţinut ieri o conferinţă de presă. În cadrul acesteia au dorit să lămurească unele probleme apărute în sânul clubului. Principala a fost, evident, legată de plecarea lui Victor Piţurcă, ambii punctând că a fost o surpriză neplăcută. Cât priveşte numirea unui alt antrenor, cei doi au afirmat că există această posibilitate, că se analizează, dar că în momentul de faţă Corneliu Papură este numărul 1.


„Din punctul meu de vedere, plecarea lui Victor Piţurcă a fost o veste foarte rea şi una care ne-a luat pe nepregătite. Toată lumea întreabă cine va fi antrenor, iar în momentul ăsta nu putem să spunem ce va fi mâine, dar sigur că există soluţii pe care patronatul nostru le va lua. Nu a fost preconizată această despărţire şi atunci chiar suntem nepregătiţi. Situaţia cu Piţi s-a întâmplat sâmbătă şi nu poţi să iei o decizie rapidă, pe genunchi. Nu cereţi de la noi, acum, nişte date concrete, pentru că nu sunt. E puţină volbură la noi acum… Am spus mai demult că Bergodi este un antrenor care îmi place, şi că are o filozofie interesantă, şi că ştie să o pună în aplicare. Dar nu trebuie asociat acest lucru cu nume favorit al meu pentru banca tehnică a Universităţii Craiova“
, a spus Sorin Cârţu.

Marcel Popescu: Craiova are antrenor în acest moment, pe Corneliu Papură!

„Cunoscându-l pe Piţi nu cred că ar vrea să se întoarcă. E o decizie luată de el, nu de conducere. Avem un program de pregătire anunţat, o să-i urmăm cursul. Nu putem să stăm într-un colţ şi să deplângem situaţia în care suntem“, a completat preşedintele Universităţii Craiova.

„Un singur lucru este cert acum: Universitatea Craiova va fi în avion mâine dimineaţă (astăzi – n.r.). Pleacă în pregătire în Antalya cu un antrenor ce nu este adus peste noapte, ci se află aici de mai mult timp. Craiova are antrenor în acest moment, pe Corneliu Papură! El a fost şi antrenorul cu care s-au început preliminariile în cupele europene şi sezonul actual şi care la sfârşitul lunii noiembrie începuse să fie regretat în mediul virtual. Cine vine? Este o întrebare firească, dar nu primează în filozofia acestui club. Viaţa merge înainte şi cu Piţi, şi fără, şi cu mine, şi fără, şi cu Sorin Cârţu, şi fără! Cel mai important nu este individul, ci clubul Universitatea Craiova“, a spus la rândul său Marcel Popescu.

„Exclud ideea de complot!“

„Sorinaccio“ nu concepe ideea că anumiţi jucători ar fi complotat împotriva lui Victor Piţurcă şi a subliniat că au fost aduşi mulţi fotbalişti la solicitările lui.

„Exclud ideea de complot al jucătorilor. Nu ştim noi, şi ştie lumea de afară? Nu se pune problema de aşa ceva în vestiarul Universităţii. Piţurcă a fost ghinionist şi atât. Ce complot să fie la partida cu CFR, când 70 de minute s-a jucat de la egal la egal, după care au venit greşelile acelea individuale?! Ce complot să fie la partida cu Astra sau cu Sepsi… Nu există aşa ceva!

Lui Piţi i s-au îndeplinit dorinţele. Gândiţi-vă că în momentul sosirii lui au venit, la cererea lui, Ivan, Cosic, Zakaric, Măţel, Bălaşa. Şi mai veneau şi alţii acum, cum ar fi Dan Nistor. Mai este suficient timp să vină şi alţi jucători, până la 31 ianuarie. Poate astăzi nu se rezolvă, dar mâine e posibil să se ia altă decizie. Sigur că ideal ar fi să-i avem pe toţi în momentul plecării în cantonament, dar trebuie să ţinem cont de multe aspecte, inclusiv de starea socială a ţării. Obiectivul este acelaşi, indiferent cine este antrenor. Ne batem pentru titlu cu toată lumea. Voi ziceţi CFR şi FCSB, dar nu ştiu de ce o omiteţi pe Astra“, a comentat Sorin Cârţu.

Marcel Popescu vrea să-i liniştească pe fani

La rândul său, Marcel Popescu a încercat să-i calmeze pe fanii de la Peluza Nord supăraţi pe Mirko Pigliacelli şi Renato Kelic: „Sunt consideraţi trădători că n-au jucat? Dacă jucau şi o făceau bine poate că erau alte rezultate şi nu mai pleca Piţurcă. A culpabiliza pe unul care nu a fost în teren e absurd. Poate să-i acuzăm pe cei care au comis greşeli individuale şi au întors rezultate“.

Citeşte şi:

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – CFR Cluj 0-1 | Ocazii au...

Universitatea Craiova a pierdut la limită, scor 0-1, partida...

ȘTIRI GdS