14.7 C
Craiova
joi, 9 iulie, 2020
Știri de ultima oră Sport Handbal CM din Japonia / Tomas Ryde: Acum este vorba despre supravieţuire

CM din Japonia / Tomas Ryde: Acum este vorba despre supravieţuire

Naţionala de handbal feminin a României a plecat în această dimineață în Japonia, acolo unde va avea loc Campionatul Mondial. Nevoit să renunțe la patru jucătoare importante din lot după scandalul de dopaj izbucnit la Corona Brașov, selecționerul Tomas Ryde a declarat că obiectivul echipei nu mai este același.

„Luni dimineaţă mă întrebam dacă aceasta este echipa cu care să ne luptăm la medalii, acum este vorba despre supraviețuire“, a spus selecţionerul României pe aeroportul Otopeni, conform Hotnews.

Cu doar două zile înainte de plecarea lotului național în Japonia, mai multe jucătoare de la Corona Brașov au fost suspectate că au utilizat terapia cu laser intravenos, procedură interzisă de WADA. Astfel, Tomas Ryde a fost obligat să renunțe la cele patru jucătoare convocate de la echipa brașoveană.

Inițial, Alexandru Dedu, președintele FRH, a anunțat că nu vor face deplasarea în Japonia două jucătoare: Cristina Laslo și Bianca Bazaliu. Până la urmă, nu au mai plecat nici Eliza Buceschi şi Daria Bucur, alte două jucătoare de la Corona Brașov. În locul lor au fost chemate de urgență Anca Polocoșer (CS Minaur Baia Mare), Patricia Vizitiu (SCM Craiova) și Elena Dache (Dunărea Brăila).

Ce a spus Tomas Ryde

„Trebuie să reconstruiesc echipa. Trebuie să am câteva discuţii cu fetele, dar luni dimineaţă mă întrebam dacă aceasta este echipa cu care să ne luptăm la medalii. Mă cunoaşteţi, sunt reţinut în aşteptări. Lucrez din greu la antrenamente, dar acum când faci aceste schimbări… Nu sunt doar patru jucătoare, sunt jucătoare importante, din prima linie, cu un rol important în echipă. Vom încerca să ne clasăm pe primele trei locuri din grupe pentru a ajunge în faza principală, dar va fi foarte greu. Să jucăm mai mult în 7 contra 6 poate fi o soluţie bună. Avem pivoţi foarte buni, Cristina este o jucătoare care poate ajuta foarte mult. Vom evita să o folosim pe Cristina în apărare. Va semăna cu un joc de şah“, a declarat Tomas Ryde.

Întrebat dacă este prima oară când se confruntă cu un asemenea caz, Ryde a spus: „Absolut. Este prima oară. Nu este deloc plăcut să ai astfel de probleme în sport. Este stânjenitor. Obiectivul nu mai este acelaşi. Este diferit. Acum este vorba despre supravieţuire“.

Campionatul Mondial de handbal feminin va avea loc între 30 noiembrie şi 15 decembrie, în Japonia.

Naţionala României face parte din Grupa C la turneul final, alături de Ungaria, Muntenegru, Spania, Senegal şi Kazahstan, urmând să debuteze cu o partidă în faţa Spaniei, la 30 noiembrie. Pentru a avansa în Main Round, România trebuie să se claseze în Top 3 în Grupa C.

Programul României din Japonia: cu Spania (30 noiembrie), Senegal (1 decembrie), Kazahstan (3 decembrie), Muntenegru (4 decembrie) şi Ungaria (6 decembrie).

Citeşte şi: Patricia Vizitiu, convocată la naţională pentru Campionatul Mondial

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:03:19

VIDEO. Două familii acuză că rudele decedate la SJU...

La interval de câteva zile, două cazuri...

ȘTIRI GdS

Managerul Spitalului Colentina are COVID-19

Managerul Spitalului Colentina, Remus Gabriel Mihalcea, are coronavirus, au confirmat miercuri seară reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică (GCS). Remus...

Craiova: Spectacolul Șoricelul și Balena Banela, prezentat în aer...

Teatrul pentru copii și tineret Colibri Craiova va prezenta, în week-end, spectacolul Șoricelul și Balena Banela, inspirat de montarea a cărei premieră...

Craiova: Se modifică traseul 24b

RAT Craiova a anunțat că datorită suspendării circulației rutiere pe strada Sărarilor din Calea București, în perioada 11-13 iulie, traseul  24b va...
00:03:19

VIDEO. Două familii acuză că rudele decedate la SJU...

La interval de câteva zile, două cazuri asemănătoare au fost făcute publice de aparţinătorii unor paciente care au decedat la Spitalul Judeţean...
00:00:50

„Bombardierii” şi „Zăvoienii”, la judecată

"Bombardierii" şi "Zăvoienii", la judecată.

Doar 70-100 de teste pe zi se pot face...

Numărul de teste pentru depistarea coronavirusului rămâne limitat la nivelul județului Gorj. De la începutul pandemiei de coronavirus...