16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalGiovanni Costantino: „Trebuie să părăsim zona play-out-ului“

Giovanni Costantino: „Trebuie să părăsim zona play-out-ului“

FCU Craiova a demarat miercuri pregătirile pentru partea a doua a sezonului competiţional. Echipa antrenată de italianul Giovanni Costantino a avut 20 de jucători la dispoziție la primul antrenament din 2024. Conform ediţie.ro, lotul grupării patronate de familia Mititelu i-a cuprins pe următorii:
portari: Ionuț Gurău, Robert Popa, Sorin Mogoșanu, Mario Enache;
fundași: Gabriel Compagnucci, Radu Negru, Leo Lacroix, Danny Henriques, BGabriel uta, Andrea Padula;
mijlocași: William Baeten, Sidibe, Vlad Pop, Ionuț Zanfir, Vlad Achim, Samuel Asamoah, Benjamin Van Durmen, Dragoș Albu, Alexandru Blidar, Yassine Bahassa

Sursa citată a precizat că Juan Bauza (mijlocaș ofensiv), Jibril Ibrahim (atacant) şi Matheus Mascharenhas (fundaș stânga) au primit mai multe zile de vacanță, urmând a reveni pe 5 ianuarie. În schimb, atacanţii Vladislav Blănuță și Aurelian Chițu au ajuns la Craiova miercuri seară.
Oltenii îl așteaptă la treabă și pe fundașul central bosniac Amar Kvakic (20 de ani). Acesta a fost adus în vară, dar nu a jucat în niciun meci în acest sezon pentru prima echipă.

O altă speranţă pentru partea a doua a sezonului o reprezintă Moses Abbey. Mijlocașul ghanez de 21 de ani e așteptat încă din vară la echipă. El a semnat atunci, a efectuat câteva antrenamente, apoi a dispărut din cantonamentul lui FCU, având probleme în obţinerea permisului de muncă.

FCU Craiova își va desfășura întreaga pregătire precompetiţională în propria bază sportivă şi va susţine un amical cu FC Botoșani, pe 12 ianuarie.

„Sper să ajung cât mai sus cu FCU“

Antrenorul formaţiei FCU Craiova, Giovanni Costantino, a declarat recent că are încredere deplină în echipa sa şi în munca depusă.

„Ambiția mea e să câștig tot ce pot câștiga. Am mare ambiție, sunt competitiv, așa trăiesc. Sper să ajung cât mai sus cu FCU. Vreau să bat pe toată lumea, de la Botoșani, la FCSB. Trebuie să părăsim zona play-out-ului și să ne propunem cât mai mult. Cupa este o altă țintă pe care o avem. Dar să ajungem în play-off este ceea ce visăm. Nu e un obiectiv ușor, dar sperăm la tot ce e mai bun“, a spus Costantino, citat de Flashscore.

FCU Craiova a încheiat anul 2023 pe locul 9 în Superligă, cu 27 de puncte. În runda viitoare, trupa lui Giovanni Costantino va evolua în Giuleşti, pe 19 ianuarie, contra Rapidului.

Citeşte şi: Alex Creţu: „Trebuie să ne pregătim foarte bine“. Vezi cum arată lotul pentru Antalya!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS