22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalRebecca Welch, prima femeie-arbitru din Premier League

Rebecca Welch, prima femeie-arbitru din Premier League

Rebecca Welch a devenit, sâmbătă, prima femeie care a arbitrat un meci din Premier League! Aceasta a condus partida Fulham – Burnley, disputată la Londra, în etapa a 18-a, încheiată cu victoria formației oaspete, scor 2-0.

Rebecca Welch are 40 de ani și arbitrează din 2010. A oficiat partida de pe „Craven Cottage“, un stadion unde a fost arbitru de rezervă la întâlnirea din luna noiembrie dintre Fulham şi Manchester United (0-1). Și aceea a însemnat o premieră.

Welch calcă pe urmele franţuzoaicei Stephanie Frappart, acum arbitru în Ligue 1, după ce a trecut mai multe bariere, mai ales la nivel internaţional, în mediul fotbalului masculin.

Englezoaica a scris istorie încă din 2021. A fost prima femeie care a arbitrat un meci din fotbalistul profesionist în Marea Britanie, în League Two (divizia a patra din Anglia), între Port Vale şi Harrogate. De atunci, Welch a arbitrat meciuri din Championship (divizia a doua) şi Cupa Angliei. Mai exact, un meci din turul trei în ianuarie 2022 între Birmingham City şi Plymouth Argyle.

Rebecca a continuat să lucreze până în 2019 pentru Serviciul Naţional de Sănătate (NHS). Apoi s-a concentrat pe cariera ei de arbitru.

Rebecca Welch este figură cunoscută în Women’s Super League, campionatul feminin englez. A oficiat şi la Cupa Mondială feminină din 2023 din Australia şi Noua Zeelandă.

Citește și: Juniori | Moș Crăciun a venit „încărcat“ la „Leii Sudului“ (VIDEO)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS