9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalUniversitatea Craiova a încheiat cu o victorie cantonamentul din Bulgaria

Universitatea Craiova a încheiat cu o victorie cantonamentul din Bulgaria

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 3-2 în partida amicală susţinută în această dimineaţă în faţa formaţiei Slavia Sofia. Acesta a fost cel de-al cincilea şi totodată ultimul test susţinut de Ştiinţa pe pământ bulgar.

Slavia a deschis scorul prin Nikolov, dintr-un penalti dictat uşor (’22).
Alb-albaştrii au restabilit egalitatea prin Koljic, care a pus latul de la 3 metri la o centrare excelentă de pe dreapta a lui Borţa (’43).
Oltenii au preluat conducerea graţie lui Marian Danciu. Acesta a trimis cu efect, de la 10 metri, la colţul din dreapta al porţii, după o fază creată de Mitriţă (’51).
Bulgarii au mai punctat o dată, dar cu ajutorul lui Jean Mendy. Fundaşul senegalez a deviat nefericit, în propria poartă, o centrare venită de pe dreapta (’68).
Ştiinţa a pecetluit rezultatul final prin Atanas Trică (’81). „Ati“ a beneficiat de o minge venită dintr-o degajare blocată a portarului de către Alex Mitriţă, a înaintat câţiva metri şi a şutat imparabil de la 16 metri.

Universitatea Craiova:

Lazar – Vlădoiu (’33, Borţa), R. Silva, Badelj (’26, Mendy), Bancu – Crețu, Mateiu (’58, Căpăţînă) – Ivan (’73, Gaşpar), Danciu (’58, Roguljic), Mitriță (’87, Găină) – Koljic (’58, Trică).

Bilanţul Universităţii Craiova în partidele amicale susţinute în Bulgaria:
-trei victorii: 2-0 cu Botev Plovdiv, 2-0 cu FC Drita şi 3-2 cu Slavia Sofia;
-două înfrângeri: 0-2 cu Ludogorets Razgrad, 0-2 cu Lokomotiv Plovdiv.

Universitatea Craiova a încheiat stagiul de pregătire de la Bansko, urmând ca în această seară să revină în Bănie. Alb-albaştrii vor beneficia, cu siguranţă, de câteva zile libere, apoi la începutul săptămânii viitoare vor începe să facă „retuşurile“ şi să pregătească meciul cu Dinamo Bucureşti. Confruntarea cu nou promovata, prima din noul sezon competiţional, va avea loc luni, 17 iulie, de la ora 21.30, în Capitală.

Citeşte şi: Alex Mitriță: „Tragem tare în perioada de pregătire ca să nu suferim în campionat“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS