17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalPep Guardiola, pus pe glume: „Real Madrid să nu stea liniștită. Sunt la 13 trofee distanță“

Pep Guardiola, pus pe glume: „Real Madrid să nu stea liniștită. Sunt la 13 trofee distanță“

Antrenorul formației Manchester City, Pep Guardiola, a fost fericit după cucerirea trofeului Ligii Campionilor, în detrimentul italienilor de la Inter Milano. Acesta a făcut și o glumă la adresa lui Real Madrid, clubul cu cele mai multe trofee câștigate în materie de Liga Campionilor, 14.

„Mă simt împlinit, mi-am făcut treaba. Nu mai avem nimic de câștigat. Acum Real Madrid să nu stea liniștită: sunt la 13 trofee distanță. A trecut atât de mult timp de la celelalte Champions League cucerite, încât nici nu îmi aduc aminte. Barcelona e Barcelona pentru mine, dar și aici mă simt foarte bine. Acum sunt calm, sunt satisfăcut. A fost o victorie grea. Ai nevoie și de mult noroc. Trebuie să-i felicităm pe cei de la Inter pentru meciul mare pe care l-au făcut. Această competiție este precum aruncarea unei monede. Ai nevoie de noroc, Inter putea să ne egaleze“, a declarat Pep Guardiola, pentru Mundo Deportivo, citat de Hotnews.

Tehnicianul spaniol de 52 de ani a câștigat pentru a treia oară trofeul Ligii Campionilor, după ce a reușit să-l ia de două ori pe banca Barcelonei (2009 și 2011).

Pep Guardiola a devenit abia al doilea antrenor, după Sir Alex Ferguson, care reușește să câștige în același sezon Premier League, Cupa Angliei și UEFA Champions League alături de o echipă din Anglia (Manchester United a reușit tripla în 1999).

Liga Campionilor, echipele cu cele mai multe trofee din istorie: 1. Real Madrid 14 (3 finale pierdute), 2. AC Milan 7 (4 finale pierdute), 3. Bayern Munchen 6 (5 finale pierdute), 4. Liverpool 6 (4 finale pierdute), 5. Barcelona 5 (3 finale pierdute), etc.

Citește și: Liga Campionilor | City este noua regină a Europei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS