20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalRodion Cămătaru: „Nu are încotro Craiova, trebuie să joace!“

Rodion Cămătaru: „Nu are încotro Craiova, trebuie să joace!“

Universitatea Craiova se pregăteşte pentru un nou meci extrem de important, urmând să o întâlnească duminică, de la ora 21.00, în Ardeal, pe campioana CFR Cluj. GdS Sport a prefaţat partida din Gruia, din etapa 7 a play-off-ului, cu fostul mare atacant al Maximei şi al României, Rodion Cămătaru. În interviul acordat ne-a vorbit şi despre emoţiile trăite duminica trecută, înaintea disputei cu FCSB, despre coregrafia şi atmosfera de care au avut parte legendele Băniei. „Cami“ ne-a indicat şi cum va arăta configuraţia play-off-ului în opinia sa la finalul sezonului.

GdS: Cum prefaţaţi meciul de la Cluj, CFR – Universitatea Craiova?

Rodion Cămătaru: Va fi un meci la fel ca şi cel de la Craiova cu FCSB, deschis. CFR-ul are şanse în continuare la mai mult de locul 3, dar şi cei de la Craiova vor şi au şansa să termine pe un loc de cupă europeană. Sunt ferm convins că va fi un meci foarte disputat.

GdS: CFR l-a pierdut pentru o perioadă pe Deac. Cum vi se pare jocul campioanei fără acesta?

R.C.: CFR mi s-a părut în ultimele meciuri că este într-o vizibilă scădere. Mi s-a părut că a mai slăbit şi comparativ cu ultimii ani. Poate că a schimbat şi prea mulţi jucători, nu mai sunt pilonii principali de la mijloc şi nici cei din faţă. Dar poţi să te aştepţi la orice de la acest meci. Ambele echipe au şanse egale de câştig.

„Emoţiile au fost la fel de mari ca şi atunci când jucam“

GdS: Credeţi că jucătorii Universităţii Craiova vor trece cu bine peste eşecul cu FCSB? Vor lupta cu aceeaşi dorinţă în meciurile rămase sau vom avea parte de un recul negativ?
R.C.:
Nu are încotro Craiova, trebuie să joace! Mai jos nu mai poate! Cred că este nevoie de o revenire şi asta trebuie să aibă loc chiar în meciul de la Cluj. Dar de la Dan Petrescu poţi să te aştepţi la orice.

GdS: Pentru că tot am pomenit de meciul Craiovei cu FCSB, cum aţi trăit acea coregrafie şi tot ce s-a întâmplat pe „Ion Oblemenco“? Dumneavoastră şi colegii din Craiova Maxima aţi fost aplaudaţi la scenă deschisă…

R.C.: Emoţiile au fost la fel de mari ca şi atunci când jucam. Am trăit momente frumoase. Păcat că nu s-a terminat şi meciul în favoarea Craiovei, pentru că la un moment dat putea să întoarcă partida. Dacă Ivan transforma acolo, eu cred că Universitatea ar fi câştigat meciul, pentru că FCSB nu a avut o evoluţie nemaipomenită. Craiova era echipa pe val şi putea să câştige. Ghinion a fost decât la penaltiul lui Ivan. De obicei penaltiul nu se apără, se ratează, iar el a ratat. Păcat de coregrafia extraordinară din tribune, de entuziasmul oamenilor… Nu mă aşteptam să avem noi, cei din Craiova Maxima, un asemenea moment. Toate lucrurile au fost extraordinare şi pe această cale vreau să transmit felicitări clubului şi tuturor celor care au contribuit la acest eveniment deosebit.

„Eu aş merge pe FCSB campioană“

GdS: Se termină hegemonia CFR-ului? Scapă Farul în câştigătoare anul acesta? Cum vedeţi dvs configuraţia finală?

R.C.: Nu ştiu… Eu mizez pe FCSB! Mi se pare o echipă foarte tânără Farul şi mi-e teamă că îşi pierde constanţa din joc. Mă gândesc că FCSB are un lot mai cu experienţă. Individual stă mai bine şi eu cred că FCSB îşi revine acum. Eu aş merge pe FCSB campioană, Farul pe 2, pe locul 3 Craiova sau CFR, aici încă se joacă, pe 5 Rapid şi apoi Sepsi.

GdS: Şi de la sistemul VAR sau mai bine zis de la arbitrajul românesc am început să ne aşteptăm la orice…

R.C.: Aşa este, dar cred că au fost prea multe comentarii pe meciul Rapid – FCSB. Prea mult s-a vorbit. Este adevărat că a mai fost şi acel gol anulat celor de la UTA în meciul cu U Cluj, plus alte faze controversate în care s-a greşit prea uşor, dar trebuie să trecem peste. Ce să mai, acum asta am vrut… Eu nu sunt adeptul VAR-ului! Cred că a luat mult din frumuseţea fotbalului cu întârzierile acestea de câteva minute.

Superliga, play-off, etapa 7

Sâmbătă, 6 mai – ora 21.30: Farul Constanţa – FC Rapid.
Duminică, 7 mai – ora 21.00: CFR Cluj – „U“ Craiova.
Luni, 8 mai – ora 21.00: FCSB – Sepsi Sf. Gheorghe.

Clasament: 1. Farul 43 puncte (golaveraj 9-7), 2. FCSB 40 (8-6), 3. CFR Cluj 38 (7-9), 4. „U“ Craiova 35 (10-9), 5. Rapid 34 (8-9), 6. Sepsi 25 (7-9).

Superliga, play-out, etapa 7

Vineri, 5 mai – ora 17.30: FC Voluntari – CS Mioveni, ora 20.30: Chindia Târgoviște – Petrolul Ploieşti.
Sâmbătă, 6 mai – ora 12.30: FC Botoșani – Universitatea Cluj, ora 16.30: AFC Hermannstadt – FCU Craiova.
Luni, 8 mai – ora 18.30: FC Argeş – UTA Arad.

Clasament: 1. FCU 31 (10-5), 2. Petrolul 31 (7-4), 3. Voluntari 27 (12-9), 4. Hermannstadt 27 (8-5), 5. Botoşani 27 (5-2), 6. U Cluj 26 (8-8), 7. Chindia 22 (4-6), 8. UTA 21 (5-6), 9. Argeş 20 (4-7), 10. Mioveni 11 (0-11).

Citeşte şi: Volei (m) / SCMU Craiova – Dinamo se mută în Bănie! „Dublă“ tare pentru bronz

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS