16.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLionel Messi, marele câștigător al premiului pentru „Jucătorul Anului“

Lionel Messi, marele câștigător al premiului pentru „Jucătorul Anului“

Lionel Messi (Paris Saint-Germain), câştigător al Cupei Mondiale cu echipa sa naţională, în decembrie, în Qatar, a fost desemnat cel mai bun jucător al sezonului trecut, în cadrul galei Premiile The Best FIFA, luni seară, la Paris. Messi a fost preferat în faţa celorlalţi doi finalişti, atacanţii francezi Kylian Mbappe (PSG) şi Karim Benzema (Real Madrid), cel care a cucerit Balonul de Aur în 2022. 

Leo Messi a mai câştigat acest trofeu, The Best FIFA, o singură dată, în 2009, fiind finalist în 2016, 2017, 2020 şi 2021, potrivit EFE. El este al treilea jucător care îşi trece în palmares de două ori acest premiu, după Cristiano Ronaldo şi Robert Lewandowski.

Pentru acest trofeu, acordat pentru performanţele realizate între 8 august 2021 şi 18 decembrie 2022, au votat selecţionerii şi căpitanii echipelor naţionale, precum şi jurnalişti de pe tot globul.

Messi a marcat 7 goluri pentru Argentina la CM 2022, fiind artizanul câştigării trofeului, a treia Cupă Mondială din istoria Argentinei, după cele din 1978 şi 1986. El a obţinut şi „Balonul de Aur“ pentru cel mai bun jucător al turneului, după cel obţinut în 2014.

Messi, Mbappe, Benzema şi Haaland, incluşi în echipa ideală

Totodată, pe lângă marele câştig al galei Premiilor The Best FIFA, argentinianul Lionel Messi a fost inclus pentru a 16-a oară în echipa ideală a anului 2022 votată de FIFA şi FIFPRO şi anunţată luni seară, la Paris.

Messi se afla până acum la egalitate cu portughezul Cristiano Ronaldo, dar acesta nu a mai reuşit să prindă „unsprezecele“ mondial. Thibaut Courtois, Achraf Hakimi, Joao Cancelo, Casemiro şi Karim Benzema au fost incluşi în premieră în echipa ideală, în timp ce croatul Luka Modric este la a şasea prezenţă.

Kylian Mbappe, care a lipsit în 2020 şi 2021, a revenit în ”World XI”, în timp ce Erling Haaland a bifat a doua prezenţă consecutivă. Virgil van Dijk şi Kevin De Bruyne au reuşit a treia includere în echipa ideală a anului, notează Agepres.

Echipa anului 2022: Thibaut Courtois (Real Madrid/Belgia) – Joao Cancelo (Manchester City/Bayern Munchen/Portugalia), Achraf Hakimi (Paris Saint-Germain/Maroc), Virgil van Dijk (Liverpool/Olanda) – Casemiro (Real Madrid/Manchester United/Brazilia), Kevin de Bruyne (Manchester City/Belgia), Luka Modric (Real Madrid/Croaţia) – Karim Benzema (Real Madrid/Franţa), Erling Haaland (Borussia Dortmund/Manchester City/Norvegia), Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain/Franţa), Lionel Messi (Paris Saint-Germain/Argentina).

Scaloni şi Wiegman, cei mai buni antrenori

Lionel Scaloni, campion mondial cu naţionala de fotbal a Argentinei, şi olandeza Sarina Wiegman, campioană europeană cu echipa feminină a Angliei, au fost desemnaţi cei mai buni antrenori ai anului 2022.

Scaloni a câştigat lupta cu antrenorul italian al lui Real Madrid, Carlo Ancelotti, care a cucerit trofeul Ligii Campionilor şi titlul în La Liga anul trecut, şi cu Pep Guardiola, campion al Angliei cu Manchester City.

Scaloni, 44 ani, a încununat performanţele sale la cârma echipei „Albiceleste“ cu trofeul Cupei Mondiale, înregistrând o singură înfrângere în 43 de partide în care s-a aflat pe banca naţionalei argentiniene.

Wiegman a fost desemnată cea mai bună antrenoare a anului din fotbalul feminin pentru a treia oară, având câştig de cauză îăn faţa contracandidatelor, franţuzoaica Sonia Bonpastor (Olympique Lyon) şi suedeza Pia Sundhage, selecţionerul Braziliei.

Emiliano Martinez, premiat pentru evoluţiile din 2022

Argentinianul Emiliano Martinez şi englezoaica Mary Earps au votaţi cei mai buni portari ai anului 2022 în cadrul galei de luni seară. Martinez, unul dintre artizanii câştigării Cupei Mondiale de către Argentina, i-a avut contracandidaţi pentru acest trofeu pe belgianul Thibaut Courtois, care a cucerit Liga Campionilor şi titlul în Spanai cu Real Madrid, şi pe marocanul Yassine Bounou (Sevilla), care a avut o evoluţie remacabilă în sezonul precedent.

Martinez (30 ani), aflat la Aston Villa din 2020, a profitat de rezultatul reuşit cu naţionala Argentinei, după ce în gala Balonul de Aur, din urmă cu cinci luni, cel mai bun portar al anului a fost ales Courtois.

Mary Earps a câştigat titlul european cu echipa feminină a Angliei, iar acest lucru i-a adus nominalizarea pentru premiul FIFA în dauna portarului chilian Christiane Endler şi a celui german Ann Katrin Berger.

Citeşte şi: Chindia – FCU / Napoli și Albu vor toate punctele: „Jucăm la victorie în fiecare meci“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS