12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalEugen Neagoe ştie ce vrea de la jucătorii Universităţii Craiova!

Eugen Neagoe ştie ce vrea de la jucătorii Universităţii Craiova!

Universitatea Craiova a reuşit să se impună în faţa echipei AFC Hermannstadt şi să „valideze“ pentru prima dată tactica de joc a noului antrenor, Eugen Neagoe. Spunem asta, pentru că la meciul cu FC Botoşani prestaţia a fost slabă şi echipa nu părea să fi scăpat de vechile metehne. Cu amendamentul că „Geană“ nu a putut să stea pe bancă la acel joc, iar acum, cu ardelenii, a putut să-şi conducă băieţii de la marginea terenului.

„Felicitările trebuie îndreptate către băieţi, pentru că merită“

La analiza de după meciul cu AFC Hermannstadt, Eugen Neagoe a admis că prima repriză a fost sub aşteptări şi a explicat şi de ce.

„Felicitările trebuie îndreptate către băieţi, pentru că merită. Au făcut un efort foarte mare. I-am ţinut într-o presiune constantă pe cei de la Hermannstadt, chiar dacă în prima repriză nu am reuşit să marcăm şi să ne creăm situaţii aşa cum ne-am propus. I-am ţinut departe de poarta noastră, doar în prima repriză au avut o fază foarte periculoasă.

În rest, am încercat să le facem pressing, să nu-i lăsăm să joace încă din momentul când aveau mingea la portar. Ştiam că cei de la Hermannstadt sunt o echipă care pleacă pe construcţie şi am reuşit să-i blocăm în foarte multe momente. Dar, recunoaştem, nu a fost cea mai reuşită repriză. La fotbal nici nu poţi să joci 90-95 de minute în acelaşi ritm, nu poţi să-ţi creezi la fiecare moment ocazii de a marca.

Hermannstadt este o echipă bună şi o ştim cu toţii. Se apără foarte bine! Şi cu noi s-a apărat în unele momente cu cinci fundaşi, cu trei centrali şi a fost destul de greu să-i desfacem“, a explicat tehnicianul alb-albaştrilor.

„Avem în continuare foarte mult de muncă“

„Geană“ a apreciat efortul tuturor din repriza secundă, dar a rămas realist.

„În repriza a doua am marcat două goluri foarte frumoase. Am mai avut o bară şi alte trei ocazii mari de a marca şi putea fi mai mare diferenţa. Deci băieţii merită felicitări pentru jocul pe care l-au făcut şi, bineînţeles, pentru victorie. Toţi au jucat bine, inclusiv cei care au intrat pe parcurs.

Este un succes important pentru noi şi trebuie să stăm cât mai aproape de echipele care sunt în faţa noastră. Trebuie să rămânem realişti, avem în continuare foarte mult de muncă. Băieţii ştiu foarte bine acest lucru. Au avut o centrare corectă în zilele premergătoare acestui joc, s-au antrenat foarte bine şi atunci când eşti serios fotbalul te răsplăteşte, aşa cum ne-a răsplătit pe noi. Mă bucur că am reuşit să câştigăm“, a concluzionat Eugen Neagoe.

„Toată echipa trebuie să facă faza de apărare“

Un lucru de remarcat în jocul Universităţii Craiova a fost mobilitatea şi eficienţa apărării. Eugen Neagoe a mărturisit că este adeptul unei defensive cu patru fundaşi.

„Am arătat destul de bine în apărare de data aceasta, nu am mai primit gol. Am lucrat bine în această perioadă şi avem băieţi valoroşi, puternici, cu mare experienţă. Dar nu joacă doar fundaşii centrali! Toată echipa trebuie să facă şi faza de apărare când pierdem mingea, chiar dacă le cerem să jucăm avansat, în pressing agresiv. Eu sunt adeptul de a juca cu patru fundaşi. Iar de la mijloc în sus putem să schimbăm în orice moment sistemul. Avem jucători care pot să facă acest lucru, dar cei patru fundaşi vreau să rămână fundaşi. Chiar dacă schimbăm jucătorii, toţi ştiu ce au de făcut atunci când apelăm la ei“, a punctat Eugen Neagoe.

„Garantez că facem eforturi să jucăm ofensiv de fiecare dată“

„Ca antrenor poţi să faci 70 de strategii într-o zi. Important este ce jucători ai în componenţa lotului şi ce jucători pot pune în practică ceea ce îţi doreşti tu. Sigur că mi-aş dori să jucăm foarte ofensiv. Dar asta nu înseamnă că poţi să câştigi şi jocurile cu 3-0 sau 4-0. Pot să garantez că facem eforturi să jucăm ofensiv de fiecare dată, dar, din păcate, dăm şi de adversari.

Vedeţi că PSG, care deţine fotbalişti formidabili, probabil cei mai mari din lume, nu reuşeşte să câştige Liga Campionilor. Mai mult, pierde şi campionatul! O echipă care are un buget cum nu au primele cinci echipe din Franţa la un loc. Asta pentru că nu formează un grup puternic. Ei se apără în 5-6 oameni şi de asta. Real Madrid a câştigat ultima ediţie din Liga Campionilor pentru că inclusiv Benzema a venit la 30 de metri de poarta lui să se apere.

Eu vreau să ne apărăm când are adversarul mingea şi să o facem cât mai departe de poarta noastră, apo să punem presiune mare atunci când atacăm“, a completat Eugen Neagoe.

Pentru Universitatea Craiova urmează o deplasare grea, la Farul Constanţa (6 februarie, ora 20.00), echipă care tocmai s-a „încărcat“ la capitolul moral. „Marinarii“ s-au impus cu 3-2 în faţa FCSB-ului pe Arena Naţională şi au revenit pe primul loc în Superligă, cu menţiunea că CFR Cluj joacă în această seară cu FC Voluntari.

Citeşte şi: Bogdan Vătăjelu: „Ne bucurăm pentru cele trei puncte câștigate“ (VIDEO)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS