22.8 C
Craiova
luni, 22 iulie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalRăzvan Burleanu a făcut bilanţul şi a anunţat obiectivele FRF pentru 2023

Răzvan Burleanu a făcut bilanţul şi a anunţat obiectivele FRF pentru 2023

Președintele Federației Române de Fotbal (FRF) a vorbit la final de an despre obiectivele pe termen mediu. Acestea includ calificarea naționalei României la Euro 2024 și la Cupa Mondială din 2026. După ultima ședință a Comitetului Executiv din acest an, Burleanu a trasat obiectivele pentru 2023.

„Cu siguranţă dacă ne-am fi calificat la Campionatul Mondial am fi avut o misiune foarte dificilă. A fost o experienţă unică pentru fiecare participant. În primul rând ai un sentiment de tristeţe că nu eşti acolo. Pe de altă parte, ai un sentiment de ambiţie, de determinare, care să te oblige să poţi să fii prezent acolo. Cu siguranţă, acesta este obiectivul cu care plecăm la drum în 2023, şi anume de a merge la Mondial, de a reveni în America. Totodată, suntem conştienţi că un obiectiv intermediar, care să ne determine să realizăm acest vis să fim prezenţi în America în 2026, nu doar în Statele Unite, ci şi în Mexic şi Canada, este prezenţa la Campionatul European din 2024, din Germania. Acesta este obiectivul intermediar cu care trebuie să lucrăm”, a declarat Burleanu, conform Agerpres.

N-are notă de dat pentru fotbalul românesc

Întrebat dacă 2022 este cel mai slab an al echipei naţionale de când conduce FRF, Burleanu a spus:

„E dificil de spus. Ne-am dori, cu siguranţă, să fi fost cel mai slab an, şi de acum înainte să avem parte doar de rezultate mult mai bune. Nu trebuie să scoatem însă din context doar rezultatele primei reprezentative, fără să vorbim de rezultatele la nivel de juniori. Este cea mai sigură investiţie pe care o putem face. În ciuda acestui insucces din Liga Naţiunilor, vedem jucători tineri care dau încredere şi speranţă pentru viitor. Vedem că s-a creat o anumită coeziune la nivelul echipei, care contează foarte mult.

Dacă la final de 2023 vom reuşi să ne calificăm la un turneu final pe fondul acestor rezultate pe care le-am obţinut în 2022, vom fi foarte fericiţi. Ne dorim ca în 2023 să avem un an mai bun pentru fotbalul românesc. Atât pentru echipele de club, cât şi pentru echipele naţionale. Noi, ca federaţie, vom face tot ceea ce ne stă în puteri, o să muncim zi de zi, pentru a ne îndeplini acest deziderat“.

Preşedintele FRF spune că îi este foarte greu să acorde o notă echipei naţionale de fotbal după parcursul din 2022:
„Îmi e foarte greu să acord note. Ceea ce pot spune este că prioritatea pentru 2022 a fost implementarea strategiei tehnice. Alături de noi au venit persoane care să ne sprijine în acest plan de optimizare a potenţialului unui jucător tânăr”.

Se mândreşte cu echipele Under

Răzvan Burleanu a apreciat ca fiind foarte bune rezultatele echipelor naţionale de tineret şi juniori ale României în 2022.

„Dacă e să ne uităm în zona de tineret şi de juniori, putem spune că am obţinut rezultate foarte bune în acest an. Naţionala de tineret va avea această oportunitate, prin prisma faptului că România găzduieşte acest Euro, de a participa pentru a treia oară consecutiv la un turneu final anul următor. Dar cred că am fi putut obţine această calificare şi pe teren, dacă România nu ar fi fost în această postură de ţară gazdă.

Ne uităm apoi la naţionala de Under-19. A reuşit pentru prima dată în istorie să se califice la un Campionat European! Suntem în primele opt echipe la această categorie de vârstă. Aceeaşi performanţă am reuşit o şi la futsal! În ceea ce priveşte fotbalul feminin, am reuşit cu ambele naţionale, să promovăm în Liga A. Cu siguranţă, ne-am fi dorit ca la prima reprezentativă să putem să înregistrăm mai rapid rezultate bune. Nu a fost posibil acest lucru.

Trebuie să intensificăm mai mult trecerea de la juniori, Under-21, către seniori, astfel încât în 2023 să putem să ne îndeplinim obiectivul pe care l-am stabilit, acela de a ne putea califica la următorul turneu final“, a mai spus Burleanu.

Citeşte şi: Superliga | LPF a anunţat echipa etapei. Oltenii sunt la putere!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS