10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalCristiano Ronaldo, primul jucător care marchează la cinci Cupe Mondiale

Cristiano Ronaldo, primul jucător care marchează la cinci Cupe Mondiale

Portughezul Cristiano Ronaldo s-a declarat „mândru“ că a devenit primul jucător care a marcat cel puţin un gol la cinci ediţii diferite ale Cupei Mondiale. Asta după ce joi seară a deschis scorul, dintr-un penalti, în partida Portugalia – Ghanei, scor 3-2.

Starul lusitan, care are 37 de ani, a devenit totodată al doilea cel mai vârstnic marcator la Cupa Mondială. Ronaldo a înscris chiar în ziua în care FIFA l-a omagiat pe Roger Milla, înaintea meciului dintre Camerun şi Elveţia (0-1), pentru golul marcat în 1994 împotriva Rusiei, când camerunezul avea 42 de ani. Roger Milla a primit joi o plachetă din mâinile preşedintelui FIFA, Gianni Infantino, în prezenţa preşedintelui Federaţiei cameruneze, Samuel Eto’o.

Descoperă oferta Superbet de pariuri pentru grupele Mondialului din Qatar și alege-ți favoritele!

La Cupa Mondială din 1990, Camerunul a învins România cu scorul de 2-1, ambele goluri ale africanilor fiind marcate de Roger Milla, care avea atunci 38 de ani.

Cristiano Ronaldo, mândru de realizarea sa

Starul Portugaliei, Cristiano Ronaldo, s-a declarat mândru de realizarea sa din Qatar şi a „driblat“ subiectul Manchester United.

„A fi primul jucător care a marcat la cinci Cupe Mondiale este ceva care mă face foarte mândru. Este un moment frumos, a cincea mea Cupă Mondială. Am câştigat, am început cu dreptul. Este o victorie foarte importantă. Ştiam că este crucială câştigarea primului joc“, a spus Ronaldo.

Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

Căpitanul lusianilor a răspuns la o singură întrebare a presei, menită să-i facă cunoscută starea sufletească după acest gol istoric, marcat la doar două zile după anunţul divorţului său de Manchester United: „Cel mai important lucru a fost că echipa a câştigat. Capitolul este închis. Am început bine, am câştigat, am putut să-mi ajut echipa. Orice altceva nu contează“.

Fernando Santos: „Este un fenomen, o legendă printre altele în fotbal“

Întrebat despre performanţa atinsă de Cristiano Ronaldo în Qatar, selecţionerul Braziliei, Fernando Santos, a spus: „Cred că oamenii vor continua să vorbească despre performanţa lui. Este un fenomen, o legendă printre altele în fotbal. Peste 50 de ani, încă vom vorbi despre el“.

Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

„Ronaldo este special, pentru că e unul dintre cei mai buni jucători ai tuturor timpurilor. Joacă la a cincea sa Cupă Mondială şi încă poate ajuta foarte mult. A demonstrat-o din nou astăzi (joi – n.r.) şi suntem foarte fericiţi să putem conta pe el“, a subliniat internaţionalul portughez Bernardo Silva în zona mixtă.

Citeşte şi: Gavi, al treilea cel mai tânăr marcator din istoria Cupei Mondiale

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS