10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLiga Elitelor / Planuri mari pentru „U“ Craiova U17 în noul sezon: titlu şi plusvaloare!

Liga Elitelor / Planuri mari pentru „U“ Craiova U17 în noul sezon: titlu şi plusvaloare!

Liga Elitelor U17 a debutat cum nu se putea mai bine pentru campioana Universitatea Craiova! Tinerii fotbalişti pregătiţi de Bogdan Budescu au înregistrat nu mai puţin de cinci victorii în primele cinci runde, iar perspectivele unui nou campionat prolific sunt excelente.

Până în prezent, juniorii U17 ai Ştiinţei au învins formaţiile Sepsi (6-0), Ripensia Timişoara (2-1), Universitatea Cluj (3-0), UTA Arad (6-2) şi Miercurea Ciuc (4-2). În clasament, Universitatea este pe prima poziţie, cu 15 puncte şi golaveraj 20-5.

Dezvoltare personală, dar şi performanţă!

Antrenorul Bogdan Budescu a vorbit în cadrul unui interviu pentru pagina oficială de Facebook a Universităţii Craiova despre aşteptările pe care le are de la acest sezon, dar şi de la sportivii pe care îi pregăteşte. Totodată, acesta a anunţat că primordială este evoluţia fiecărui jucător, dar nu neglijează nici gândul unui posibil nou titlu.

„Va fi un campionat disputat, cu echipe şi cluburi foarte bine organizate. Vom încerca să urmăm acelaşi parcurs ca şi anul trecut. Dezvoltarea personală a fiecărui jucător este primordială, dar şi rezultatele trebuie să vină de la sine. A trecut un an de zile de când toate cluburile din România au urmat un proces de instruire cu grupele de vârstă. Fiind campionii României, cu siguranţă toate cluburile vor fi atente la momentul de impact cu echipa noastră. Şi noi ne-am ridicat nivelul de instruire, iar cel al jucătorilor a crescut fără doar şi poate. Cerinţele sunt din ce în ce mai mari.

Obiectivul principal este ca fiecare jucător să crească în calităţile lui individuale, dar nu vreau să ascund faptul că, atât pentru mine, cât şi pentru club, ar fi un lucru extraordinar dacă am reuşi să repetăm performanţa de anul trecut. Este uşor de ajuns în vârf, dar este mai greu să te menţi. Eu asigur fanii clubului că aceşti copii sunt foarte bine pregătiţi şi că se vor lupta la titlu şi de data asta. Este un început bun de campionat, cu victorii pe linie. Vor apărea etape intermediare, Cupa României, vom fi nevoiţi să dăm peste aceiaşi adversari, să avem mai multe deplasări, dar jucătorii noştri sunt pregătiţi din toate punctele de vedere pentru a performa“, a declarat Bogdan Budescu, antrenorul echipei U17 a Universităţii Craiova.

Juniori de perspectivă în viziunea lui Budescu

Universitatea Craiova produce juniori de calitate sezon de sezon, dar, de data aceasta, antrenorii din cadrul clubului, în frunte cu Bogdan Budescu, au pus ochii pe mai multe tinere talente pe care, în viitorul apropiat, le-am putea vedea chiar şi la prima echipă.

„Fiind un club de tradiţie în fotbalul românesc, în orice moment pot ajunge aici copii talentaţi. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în această vară, iar scopul nostru este să îi ducem la cel mai înalt nivel posibil. Presiunea este permanentă. Noi, antrenorii de la Centrul de Copii şi Juniori, trebuie să reuşim să împărţim sau să le dăm o bucăţică din presiunea fiecărui joc, a fiecărui antrenament, pentru că trebuie să obişnuim aceşti copii cu intensitatea fotbalului din ziua de astăzi, pentru ca, în momentul în care vor face contactul cu echipa a doua a clubului, să nu resimtă atât de mult această schimbare.

În debutul acestui sezon am remarcat deja şi jucători care pot duce mai departe o echipă, care pot face faţă la un nivel mai înalt. Chiar şi colegii antrenori au remarcat mai mulţi sportivi cu calităţi deosebite, iar lucrul acesta mă bucură. 100% vor fi jucători care vor face pasul spre echipa a doua, iar apoi către Universitatea Craiova“, a mai punctat Bogdan Budescu.

Citeşte şi: LPF a anunţat echipa etapei a 11-a din Superligă! Ştiinţa a dat un singur „leu“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS