8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal„U“ Craiova – Farul 4-3 | Alb-albaștrii s-au jucat cu focul, s-au și ars, dar au luat punctele

„U“ Craiova – Farul 4-3 | Alb-albaștrii s-au jucat cu focul, s-au și ars, dar au luat punctele

Universitatea Craiova a reușit să se impună luni seară, la Severin, cu 4-3, în fața Farului Constanța, la capătul unui meci nebun, cu o sumedenie de greșeli impardonabile, cu tentă de amatorism.

Majoritatea erorilor grave au fost comise de olteni, fapt ce i-a determinat pe mulți să gândească faptul că băieții lui Rădoi au nevoie de un control la oftalmologie. S-a trecut de la agonie, la extaz, jucătorii Științei fiind PRAF în apărare și destul de neinspirați pe faza ofensivă, dar norocoși și eficienți de această dată.

Ca idee, jocul la „ciupeală“ le-a ieșit băieților lui Rădoi, dar dacă nu scapă de atitudinea de amatori ar putea avea surprize neplăcute în privința calificării în play-off.  

Concurs de greșeli în prima repriză, taxate la maximum de oaspeți

„Marinarii“ au deschis scorul rapid, prin Vlad Morar, care a primit un cadou de la Bancu, a înaintat și a șutat de la 16 metri lângă bara din stânga porții (’2, 0-1).

Replica alb-albaștrilor a venit târziu, prin Andrei Ivan, care l-a nimerit pe Aioani de la 2 metri, după o centrare a lui Vătăjelu de pe dreapta (’16).

După câteva minute de fotbal haotic, Știința a restabilit egalitatea. Vătăjelu i-a pasat în careul mare lui Markovic, acesta a preluat, a întors un fundaș și a plasat mingea cu efect în bara din stânga, iar aceasta a intrat apoi în plasă (’27, 1-1).

Cum defensiva olteană a continuat să dea rateuri, Farul a reușit să profite și să marcheze golul doi. A fost o pasă surprinzătoare a lui Tudor Băluță pentru Torje, care a preluat impecabil și apoi l-a lobat superb pe Lazar, ieșit în întâmpinare (’33, 1-2).

Alb-albaștrii au fost la un pas de egalare în minutul 38, când Bancu i-a pus mingea pe cap lui Vătăjelu, dar reluarea acestuia de la 3 metri a fost scoasă incredibil de Aioani.

Farul a marcat din nou un super gol, prin Gabi Torje, care a primit o pasă de la „leul“ Vînă și a șutat cu boltă, de la 25 de metri, sub transversală (’41, 1-3).

Universitatea Craiova a redus din diferență înainte de pauză, prin Andrei Ivan, care a șutat puternic de la 17 metri, mingea a fost deviată ușor de Băluță, și s-a dus la colțul din dreapta (’44, 2-3).

Mai mult, gruparea din Bănie a fost la un pas de egalare prin Crețu, dar șutul acestuia a fost prins până la urmă de Aioani (’45).

Mirel Rădoi și-a trezit elevii la pauză

La reluare, Universitatea Craiova a început curajos, cu un pressing avansat, dar asta nu i-a incomodat prea tare pe „marinari“. Prima mare ocazie le-a aparținut tot oaspeților, Alexi Pitu fiind la un pas să-l susprindă pe Lazar cu un șut de la distanță, dar portarul a acordat corner (’55).

Știința a irosit o bună oportunitate de gol în minutul 63, când Markovic a reluat mult peste poartă de la 8 metri, după o combinație frumoasă cu Bancu.

Universitatea a restabilit egalitatea printr-o reușită a lui Jovan Markovic, care a profitat de o respingere greșită a lui Larie la o centrare a lui Vătăjelu, a preluat și a șutat printre picioarele lui Aioani (’66, 3-3).

Craiova a continuat să preseze și fotbalul a răsplătit-o. Dan Nistor a executat o lovitură liberă cu efect de la circa 20 de metri lateral stânga, iar Aioani a ieșit prost din poartă și a respins nefericit, în propria plasă (’71, 4-3).

Golul 4 le-a dat aripi alb-albaștrilor, care au închis drumurile spre poarta lui Lazar și au rămas să preseze în jumătatea adversă. Finalul a fost tensionat, dar oltenii și-au luat punctele meritat.

Statistica meciului:

statistică oferită de flashscore.ro

„U“ Craiova: Lazar – Martic (’31, Mateiu), Găman, Mitrea – Vătăjelu, Screciu, Crețu (’67, Nistor), Bancu – Vînă (’67, Cîmpanu), Markovic (’81, Căpățînă), Ivan. Antrenor: Mirel Rădoi.

Farul: Aioani – Sîrbu, Larie, M. Popescu, Kiki – Artean, T. Băluță (’67, Borza), Grameni (’80, Sali) – Torje (’60, Andronache), Morar (’60, L. Munteanu), Pitu (’60, Doukoure). Antrenor: Gică Hagi.

Cartonașe galbene: Găman ’28, Bancu ’58, Nistor ’90+2, Lazar ’90+3 / M. Popescu ’70.

Au arbitrat: Adrian Cojocaru – Bogdan Gheorghe, Andrei Constantinescu; Andrei Moroiță.
VAR: Sorin Costreie, Mircea Orbuleț.

Observatori: Ion Cățoi (LPF), Marian Salomir (CCA).

În etapa viitoare, Universitatea Craiova va juca în Ardeal, împotriva campioanei CFR Cluj. Disputa din Gruia va avea loc duminică, 11 septembrie, de la ora 21.30.

La rândul său, Farul Constanța va primi vizita echipei FC Argeș. Jocul de la Ovidiu va avea loc tot duminică, dar de la ora 18.30.

Superliga, etapa 9:

Vineri, 2 septembrie:
Sepsi – Mioveni 0-1
U Cluj – FCU 1-1

Sâmbătă, 3 septembrie:
UTA – Chindia 1-1
Voluntari – Rapid 0-1

Duminică, 4 septembrie
Petrolul – Botoșani 2-1

Luni, 5 septembrie:
Argeş – Hermannstadt 0-1
„U“ Craiova – Farul 4-3

15 decembrie:
ora 20.00: FCSB – CFR Cluj

Citește și: 74 de ani de iubire pentru CS Universitatea Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS