6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal„U“ Craiova – Zorya Luhansk 3-0 | Spectacol şi calificare. Ştiinţa e din nou mare!

„U“ Craiova – Zorya Luhansk 3-0 | Spectacol şi calificare. Ştiinţa e din nou mare!

Universitatea Craiova a reușit calificarea în play-off-ul Conference League, după un joc consistent şi o victorie cât de poate de clară în faţa Zoryei Luhansk. A fost 3-0 pe olteni, pe stadionul „Ion Oblemenco”, în manşa secundă a turului 3 preliminar. Meciul a avut o asistenţă de 15.789 de spectatori (89 de ucraineni). În prima dispută, consumată pe teren neutru, la Lublin (Polonia), formaţia ucraineană se impusese la limită, scor 1-0.

Raul Silva a declanşat fiesta

Alb-albaștrii au avut un început de repriză excelent şi după două ocazii bune au deschis scorul. Au făcut-o prin Raul Silva, care a reluat cu capul, de la 6 metri, o centrare venită dintr-un corner de pe dreapta, executat de Baiaram (‘5, 1-0).

Până la pauză lucrurile au stat bine pentru „leii” lui Mirel Rădoi, care şi-au trecut în cont alte patru oportunităţi de gol. De menţionat şi evoluţia bună din defensivă, „completată” şi de intervenţiile sigure ale lui David Lazar.

„Leii” au fost prolifici după pauză

La reluare, Ştiinţa a continuat să fie periculoasă în atac şi sigură în apărare.

Universitatea Craiova şi-a majorat avantajul prin Ştefan Baiaram, care l-a învins pe portarul ucrainean cu un şut din voleu, de la 15 metri (’53, 2-0).

La scurt timp, suporterii Ştiinţei au exultat din nou. A fost o acţiune pe partea dreaptă a lui Baiaram, o pasă la bara a doua pentru Koljic, acesta i-a „aşezat” mingea pe şut lui Bancu, iar căpitanul a trimis lângă bara din dreapta a porţii (’57, 3-0).

Până la final gruparea alb-albastră a trecut de câteva ori pe lângă golul patru şi a făcut-o într-o atmosferă de sărbătoare, dar tabela a rămas neschimbată.

Statistică oferită de flashscore.ro

„U“ Craiova: Lazar – Papp, Screciu, Raul Silva, Bancu – Crețu (’65, Căpăţînă), Mateiu – Hanca (’74, Vătăjelu), Baiaram (’74, Roguljic), Ivan (’90, Rivaldinho) – Koljic (’65, Markovic). Antrenor: Mirel Rădoi.

Zorya: Matsapura – Danchenko (’89, Alefirenko), Imerekov, Batahov, Vantukh (’29, Smiian) – Nazaryna, Buletsa (’58, Bezborodko), Churko – Crististian, Nahnoinyi (’57, Myshnyov), Kabaiev. Antrenor: Patrick Van Leeuwen.

Cartonașe galbene: Ivan ’30, Koljic ’45, Silva ’71, Mateiu ’90+1 / Nazaryna ’71.

Au arbitrat: Matej Jug – Matej Zunic, Manuel Vidali; Roberto Ponis.

Universitatea Craiova va juca în play-off-ul Conference League împotriva formaţiei israeliene Hapoel Beer Sheva, care s-a impus cu 5-1 la „general”, în turul 3, în faţa echipei elveţiene Lugano.

Pentru Universitatea Craiova urmează un meci în Superligă cu CS Mioveni. Disputa din etapa a 5-a este programată duminică, de la ora 16.00, pe stadionul „Municipal“ din Severin.

Citește și: Rafael Nadal revine pe terenul de tenis la Cincinnati

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS