18.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalCSM Slatina a revenit în Liga 2! Misiunea, îndeplinită la Odorhei

CSM Slatina a revenit în Liga 2! Misiunea, îndeplinită la Odorhei

CSM Slatina a revenit pe în Liga 2, după ce a câştigat barajul cu Odorheiul Secuiesc cu scorul „general“ de 5-4. Toate golurile s-au dat în returul din Harghita, pentru că în prima manşă, disputată pe malul Oltului, scorul a fost „alb“.

În returul susţinut miercuri seară, la Odorhei, cele două combatante au încheiat la egalitate cele 90 de minute regulamentare, 1-1. Gazdele au deschisc scorul prin Csoncor (‘4), iar craioveanul Remus Trancă a egalat cu un gol superb, din foarfecă (’45). Rezultatul de galitate a persistat în reprizele suplimentare, astfel că s-a trecut la loviturile de departajare, unde oltenii s-au impus cu 4-3.

De menţionat două lucruri! Primul ar fi că Odorheiu Secuiesc a evoluat în inferioritate numerică din minutul 52, după ce un jucător a primit cel de-al doilea cartonaș galben. Al doilea lucru ar fi legat de inspiraţia antrenorului Ovidiu Burcă. Spunem asta pentru că l-a schimbat pe portarul Cătălin Preduţ cu experimentatul Simion Velcu, în minutul 120. Acesta s-a dovedit omul-cheie în câştigarea meciului şi, evident, al promovării, reuşind să apere două şuturi de la punctul cu var.

Pentru Slatina, la loviturile de la 11 metri, au marcat Dorin Toma, Alexandru Cincă, Alexandru Sălcianu şi Radu Necşulescu. A ratat Alexandru Popovici.
Odorheiul Secuiesc a replicat prin Szilard Mitra, Attila Berkeczi şi Janos Botorok. Au ratat Szabolcs Kilyen şi Radu Criștiu.

CSM Slatina: Preduț (‘120, Simion) – B. Enache, Pisăru, M. Manea, Sălcianu – I. Popescu (’46, Cincă), D. Toma, D. Oprescu (’63, Necșulescu), Al. Popovici – Doman (’91, Neicu), Trancă (’84, C. Radu). Antrenor: Ovidiu Burcă.

Odorheiu Secuiesc: A. Popa – Savin, Sz. Kilyen, Merdariu, Criștiu, Kr. Lazar, Guță, Simo, Petra, B. Antal, Al. Pop. Rezerve: Albert – R. Balint, Mitra, Berkeczi, Botorok, Mih. Manole, Nisipeanu, Baga, Marucza. Antrenor: Mihai Ianc.

„Am exersat mult în ultimele săptămâni lovituri de la 11 metri“

Antrenorul formaţiei CSM Slatina, Ovidiu Burcă, a explicat ce l-a determinat să-l introducă pe Simion să apere, deşi era al treilea portar al echipei.

„Meciul a fost extrem de disputat. Odorhei este o echipă foarte bună și bine organizată. La meciurile de baraj trebuie să iei în calcul toate detaliile. Cele de finețe fac diferența, te gândești că poți să ajungi și la lovituri de departajare. Am exersat mult în ultimele săptămâni lovituri de la 11 metri. Am vrut să văd care sunt executanții cei mai buni și să văd care dintre cei trei portari are abilitățile cele mai bune de apăra. Introducerea lui Velcu nu a fost inspirație de moment. A fost rodul analizei făcute pe parcursul mai multor săptămani!”, a spus Ovidiu Burcă, pentru liga2.prosport.ro.

„Mi-am asumat un risc foarte mare. Am văzut că Velcu are un plus față de ceilalți portari la 11 metri și am decis intrarea sa în ziua jocului. Le-am zis colaboratorilor să luăm toți cei trei portari la Odorhei și în preziua returului am exersat din nou penaltiurile. Apoi am vorbit cu Velcu. I-am spus ce ar fi să îl bag la 11 metri dacă se ajunge acolo? El mi-a dat mare încredere, m-a asigurat că mă pot baza pe el. Eu observ anumite lucruri, dar jucătorii mă fac să iau decizii. A fost o presiune mare pentru mine, dar a fost vorba de multă luciditate şi analiză. Mi-am păstrat ultima schimbare până în minutul 120, nu am avut nici accidentări și așa am decis intrarea lui Velcu, al treilea portar al echipei, care a făcut diferența la 11 metri!”, a completat Ovidiu Burcă.

„De luni ne așezăm la masă şi facem strategia“

Ovidiu Burcă s-a declarat fericit pentru rezultatul muncii şi speră să

„De luni ne așezăm la masă şi facem strategia. A fost un an foarte greu! Faptul că am promovat este încununarea unei munci bine făcute. Dar și dacă am fi pierdut tot aș fi fost mulțumit. Sigur, amăraciunea era mare dacă nu promovam. I-am văzut pe băieți cât de mult au muncit, au progresat zilnic, iar acestea sunt certitudinile în fotbal. Promovarea înseamnă mult pentru echipă și oraș. Sunt alte perspective, altă expunere. Deocamdată vreau să ne bucurăm mult de acest succes“, a spus Burcă, după primul an în calitate de antrenor.

„Sunt în fotbalul românesc de vreo 20 de ani. Am dat ocol la lume și când am ajuns acasă, am găsit o infrastuctură fantastică și oameni care susțin fotbalul. Este o chestie unică și o bucurie incredibilă că pot să îmi fac treaba în condiții extraordinare și chiar la mine acasă. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care ne-au opus la dispoziție toate condițiile pentru această performanță. Am găsit la Slatina salarii plătite la timp, stabilitate… Când sunt lucruri bine organizate, succesul vine de la sine”, a completat Ovidiu Burcă.

Citeşte şi: FCU inflamează, Ştiinţa lămureşte! Cluburile craiovene se „bat“ în comunicate

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS