10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalFCU inflamează, Ştiinţa lămureşte! Cluburile craiovene se „bat“ în comunicate

FCU inflamează, Ştiinţa lămureşte! Cluburile craiovene se „bat“ în comunicate

Oficialii clubului FCU Craiova au găsit un nou motiv pentru a inflama atmosfera şi pentru a-i bulversa pe suporterii din Bănie şi nu numai. Astfel, echipa patronată de familia Mititelu a emis astăzi un comunicat în care susţine că „FRF confirmă că U CRAIOVA 1948 S.A. este echipa originală“.

„Încă o dovadă clară că U Craiova 1948 S.A. este clubul original al Craiovei. FRF a confirmat, în procedura privind licențierea cluburilor profesioniste din România, că, prin deciziile TAS, s-a stabilit definitiv că U Craiova 1948 S.A. este continuatorul de drept al clubului Fotbal Club Universitatea Craiova. Astfel, în procedura de licențiere UEFA, comisia de licențiere a FRF a respins acordarea licenței UEFA pentru clubul nostru pe motivul sumelor datorate în urma deciziilor TAS. Ulterior, clubul nostru s-a conformat și a obținut licența pentru Liga 1“, se arată în comunicatul echipei FCU.

Universitatea Craiova a replicat imediat

La scurt timp după prezentarea găselniţei conducătorilor FCU, conducătorii Universităţii Craiova au emis şi ei un comunicat în care au demontat „victoria“ rivalilor.

„Referitor la informaţiile apărute astăzi în spaţiul public, clubul Universitatea Craiova face următoarele precizări:

Federaţia Română de Fotbal, precum şi forul său tutelar, UEFA, recunosc continuitatea în ‘ţepe’ a clubului şi nicidecum continuitatea sportivă a acestuia. După cum am mai precizat în trecut, atât UEFA, cât şi FRF acum, nu admit ca o persoană sau un grup de persoane să înşele jucătorii, lăsându-i neplătiţi prin falimetarea clubului, pentru ca, mai apoi, să înfiinţeze o altă entitate juridică sportivă pe care să o implice în fenomenul fotbalistic. Acesta este singurul motiv pentru care FCU este obligat să plătească acum datoriile pe care răposatul club le-a lăsat neachitate prin intrarea în faliment.

În plus, noi, Universitatea Craiova, nu am susținut NICIODATĂ că suntem continuatorul acelei societăți.

În concluzie, în documentele expuse de FCU, FRF recunoaște că actuala echipă este continuatoarea în ‘ţepe’ celei dezafiliate în 2011, iar, după cum deja se cunoaşte, justiţia românească a decis că respectiva echipă falimentară nu are nicio legătură cu Universitatea Craiova“, au explicat reprezentanţii Ştiinţei.

Citeşte şi: FRF a marcat 100 de ani de la primul meci al naţionalei României

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS