16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalAS Roma şi Feyenoord Rotterdam îşi dispută trofeul Conference League

AS Roma şi Feyenoord Rotterdam îşi dispută trofeul Conference League

Formaţiile AS Roma şi Feyenoord Rotterdam se întâlnesc astăzi, de la ora 22.00 (Pro Arena), pe stadionul „Air Albania“ din Tirana, în finala UEFA Conference League.

Disputa va fi arbitrată de o brigadă românească, compusă din centralul Istvan Kovacs şi asistenţii Vasile Florin Marinescu şi Mihai Ovidiu Artene. Al patrulea oficial va fi elveţianul Sandro Schärer. Camera VAR va fi asigurată de o brigadă din Germania, compusă din Marco Fritz, Christian Dingert şi Bastian Dankert.

Jose Mourinho: „Pentru noi, această finală este ca una de Liga Campionilor“

În această finală, tehnicianul Romei, Jose Mourinho, nu va putea miza pe aportul mijlocaşului armean Henrikh Mkhitaryan, care absentează din cauza unei probleme musculare. În aceste condiţii, site-ul UEFA a întocmit următorul unsprezece de start al grupării italiene: Rui Patrício – Mancini, Smalling, Ibañez – Karsdorp, Cristante, Sérgio Oliveira, Pellegrini, Zalewski – Zaniolo, Abraham.

„Când trăieşti şi munceşti în Roma, respiri pentru AS Roma. Am simţit asta încă din prima zi când am semnat, pentru că este un club imens. Dar are nevoie de victorii şi de finale jucate. Pentru noi, această finală este ca una de Liga Campionilor şi trebuie să o câştigăm“, a declarat Jose Mourinho.

„Nu am cuvinte pentru echipă şi fani. Visul se poate îndeplini, iar Roma merită un astfel de trofeu după atât de mult timp de aşteptare. Sunt foarte fericit să pot lupta pentru asta“, a comentat Tammy Abraham.

Arne Slot: „Acest grup are foarte multă calitate!“

De partea cealaltă, antrenorul lui Feyenoord, Arne Slot (43 de ani), nu-i va avea la dispoziţie pe portarul Tein Troost şi pe mijlocaşul american Cole Bassett. Formula de start a olandezilor ar putea arăta astfel: Bijlow – Geertruida, Trauner, Senesi, Malacia – Aursnes, Til, Nelson, Kökçü – Sinisterra, Dessers.

„Ca să câştigi o astfel de finală trebuie să joci bine şi să ai şi puţin noroc. De un lucru sunt sigur: acest grup are foarte multă calitate! Am făcut suporterii mândri de noi, dar nu fericiţi. Nu am câştigat nimic încă, dar ne dorim foarte mult să facem asta“, a declarat antrenorul Arne Slot.

„Nu trebuie să ne gândim acum cum vom sărbători, pentru că nu este nimic câştigat. Bineînţeles că sunt foarte mândru de parcursul pe care l-am avut, dar totul se rezumă la câştigarea acestei finale“, a comentat mijlocaşul lui Feyenoord, Guus Til.

Citeşte şi: Kyllian Mbappe: „Nu am spus nu Realului, am spus da Franţei“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS