8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalCupa României / Laurenţiu Reghecampf şi Alexandru Creţu nu concep eşecul cu Sepsi

Cupa României / Laurenţiu Reghecampf şi Alexandru Creţu nu concep eşecul cu Sepsi

-

Universitatea Craiova o întâlneşte joi, de la ora 19.30, pe stadionul „Ion Oblemenco“, pe Sepsi Sfântu Gheorghe, într-o partidă contând pentru manşa secundă a semifinalelor Cupei României. În meciul tur, Sepsi s-a impus, pe teren propriu, cu scorul de 2-1. Gruparea din Bănie, deţinătoarea trofeului şi a Supercupei, nu are decât varainta unei victorii concludente, dacă vrea să joace din nou cu un trofeu pe masă şi, totodată, să încheie sezonul mulţumitor.

Laurenţiu Reghecampf: „Jucătorii sunt pregătiţi şi sper să reuşească să întoarcă rezultatul“

Antrenorul Ştiinţei, Laurenţiu Reghecampf, ştie că misiunea de a o învinge pe Sepsi la o diferenţă de minimum două goluri este dificilă, dar s-a arătat optimist.

„Urmează un joc foarte important pentru noi. Obiectivul principal pentru noi, mai ales în a doua parte a acestui sezon, a fost şi este Cupa României. Nu suntem mulţumiţi deloc de faptul că am pierdut acolo şi nu am avut parte de un joc bun. Concentrarea este maximă, jucătorii sunt pregătiţi şi sper să reuşească să întoarcă rezultatul, să ne calificăm în finală.

Cristiano Bergodi este un antrenor foarte bun, iar cei de la Sepsi formează un grup puternic. Sunt foarte mulţi jucători care au state vechi în Liga 1, iar echipa lor joacă bine. Sper să profităm de suspendarea lui Bergodi, pentru că întotdeauna lipsa antrenorului de pe bancă, mai ales la meciuri decisive ca acesta, contează foarte mult. Cu siguranţă vor încerca să apere rezultatul, pentru că au un mic avantaj. În acelaşi timp va fi foarte greu ca o echipă să se apere 90 de minute împotriva noastră. Sepsi este o echipă care joacă foarte bine pe contraatac şi este foarte bine organizată în apărare.

La rândul nostru trebuie să fim foarte atenţi când atacăm, pentru că vom crea spaţii. Avem 90 de minute la dispoziţie şi sperăm să reuşim să marcăm două goluri, iar cei de la Sepsi să nu înscrie“, a spus Reghecampf.

VEZI VIDEO!

„Luăm în calcul prelungirile şi loviturile de departajare. Absolut orice se poate întâmpla, deci trebuie să fim pregătiţi pentru fiecare situaţie. Sunt 100% convins că reacţia jucătorilor va fi foarte bună. Fiecare va face absolut totul să ajute la calificare. Am mare încredere în băieţii noştri! Dacă vor respecta ceea ce am pregătit şi ce am vorbit cu ei la antrenamente, cu siguranţă vom avea succes.

Este un meci special, pentru că ne dă posibilitatea să ajungem în finală şi, chiar dacă nu este câştigată dinainte, ne apropie de obiectivul pe care ni l-am propus. Întâi să câştigăm returul cu Sepsi şi apoi putem să vorbim despre finala Cupei. Indiferent de echipa cu care vom juca nu va fi un meci uşor. Va fi o finală, iar un astfel de meci are aspectul lui“, a completat antrenorul Universităţii Craiova.

Alex Mateiu, sub semnul întrebării

Laurenţiu Reghecampf a mărturisit că din lotul Ştiinţei pentru acest meci cu Sepsi ar putea lipsi Alexandru Mateiu, pe care l-a menajat la disputa cu FCSB, dar se pare că nu a scăpat de problemele medicale.

„Singurul jucător sub semnul întrebării este Mateiu, dar mai avem astăzi un antrenament şi apoi ne hotărâm cu ce lot mergem la luptă. Mateiu are o problemă musculară de două săptămâni. Am tot încercat să-l punem pe picioare. În ultimul meci a jucat 60-65 de minute (78 de minute, cu Voluntari – n.r.) şi a făcut-o foarte bine. Încă resimte dureri şi am încercat să-l pregătim pentru acest meci de mâine seară (cu Sepsi – n.r.), dar încă mai există acest risc şi această problemă pe care nu am putut să o remediem. Vedem astăzi, la ultimul antrenament, ce se întâmplă“, a explicat tehnicianul.

Reghe a punctat că nu se teme de Sepsi şi că este optimist:

„Nu mi-e teamă de niciun adversar, asta este meseria mea şi pregătesc în fiecare zi echipa. N-am cum să intru într-un joc cu teamă, dar cu emoţii da, pentru că este normal. Sunt conştient de faptul că am la dispoziţie un lot cu jucători foarte valoros. Nici ei nu trebuiesc uitaţi, formează un grup puternic, rezultatele din ultima perioadă sunt pozitive, deci vom avea un meci destul de greu. Dar jucăm acasă, sperăm să avem cât mai mulţi spectatori, atmosfera să fie bună şi împreună cu fanii noştri să reuşim să ne calificăm. Este foarte important aportul spectatorilor mâine seară (joi – n.r.). Avem mare nevoie de suportul lor şi de o atmosferă frumoasă, să ne conducă spre o victorie“.

Alexandru Creţu: „Pentru noi, acesta este meciului sezonului!“

Din rândul jucătorilor Universităţii Craiova a vorbit mijlocaşul Alexandru Creţu. Acesta a subliniat importanţa jocului şi i-a asigurat pe fani că alb-albaştrii vor da totul ca să se califice în finala Cupei României.

„Vine un meci important şi trebuie să ridicăm capul (după înfrângerea cu FCSB – n.r.) şi să dăm totul pe teren. Suntem foarte concentraţi şi pregătim meciul la victorie. Pentru noi, acesta este meciului sezonului! Este foarte important să întoarcem rezultatul. N-am făcut un meci prea bun la ei acasă, dar sperăm ca mâine seară, pe ‘Oblemenco’, să facem suporterii fericiţi şi să ne calificăm în finală.

Nu vom întâlni o echipă uşoară, ci una experimentată şi cu jucători foarte buni, unii dintre ei au trecut pe aici, şi e clar că vom avea un meci destul de greu. Nu m-am gândit la celelalte adversare. E important meciul nostru, trebuie să întoarcem noi rezultatul şi ne vom gândit şi la următorul adversar. Dacă se ajunge la penaltiuri aş vrea să execut primul. Nu mă lasă Ivan să-l execut pe cel de-al cincilea“, a declarat Alexandru Creţu.

Citeşte şi: Cupa României / Bergodi, înaintea meciului „U“ Craiova – Sepsi: „Avantajul din meciul tur nu contează deloc!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:01:36

Locatarii din blocul care a explodat s-au întors după...

Ieri, încă de la primele ore ale dimineţii, echipajele...

ȘTIRI GdS